Autor: Rivo Sarapik • 9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heiti Hääle haagisetootjast gasell sai kahekümneseks

Heiti Hääle suurosalusega, endine gasellfirma AS Bestnet tähistas tänavu 20. sünnipäeva. Tiki treileri kaubamärgi all tootis ettevõte kahe aastakümnega 100 000 järelhaagist.

Ettevõte teatel eksporditakse oma toodangut enam kui kümnesse riiki ja aastas toodetakse kuni 15 000 haagist, kaugeimateks paikadeks, kus Tiki treilereid kasutatakse, on Island, Usbekistan ja Lõuna-Korea.

ASi Bestnet juhatuse esimehe Tõnu Lelumehe sõnul on kahekümne tegevusaasta jooksul muutunud nii ettevõtte poolt pakutavate toodete valik kui ka tootmisprotsess.

"Kui algusaastail kuulus tootenimistusse viis baasmudelit, siis praeguseks on see kasvanud kuni 50 tootemudelini, mis on veel jaotatud standard- ja profiseeriasse. Kõik Tiki haagised on välja töötatud ettevõtte oma inseneride poolt ja katsetatud erinevates Euroopa katselaborites. 2002 aastal alustas ettevõtte arendusosakond, kus täna töötab seitse täiskohaga inseneri. 2009 aasta alguses käivitus tütarettevõttena oma kuumtsinkimistehas Paldiskis, mis on kaasaegseim kogu Skandinaavias,” rääkis Lelumees.

Firma 2008. aasta käibeks kogunes 135 milj krooni, millest 83% teeniti välisturgudelt. Aasta lõppes ligi 5,5 mln kroonise ärikahjumiga.

Ettevõtte tütarfirmad asuvad Soomes, Rootsis, Norras, Ukrainas ja Venemaal, sel aastal lisanduvad Valgevene ning Usbekistan. AS-i Bestnet põhitegevusalaks on sõiduauto järelhaagiste tootmine. Ettevõte annab tööd ligi 100-le inimesele, 2008. aastal ulatus keskmine töötasu 14 00 kroonini. Firma suuromanik on läbi Kadaka Varahalduse suurettevõtja Heiti Hääl.

Bestnet jõudis 2006. aastal kiiresti kasvavate firmade ehk Gaselli TOPi. Äripäeva Harjumaa pingereas jõudis firma mullu 155. kohale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077