Autor: Siim Sultson • 4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüüjad, homme tuleb suur hange!

Automüüjad olge valmis: homme kuulutab Eesti Post välja hanke 140 tarbesõiduki ostmiseks.

Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas tõdes, et jah, autopark tahab uuendamist ja kaubikutele tehakse üldhange lähiajal, teema on juhatuses lihvimisel.

"Teeme hanke. Hanke kuulutame välja õige pea ja teeme selle kahte sorti autodele: maakeeli pirukatele ja bussidele ehk suurtele kaubikutele," kostis uurimise peale administratiivdivisjoni juht Kaido Padar.

Kommunikatsiooni- ja turundusjuht Inge Suder: "Hanke suurus on umbes 140 autot ja see hõlmab nii pirukaid kui suuri kaubikuid. Hange peaks välja tulema homme."

"Tahame, et hange oleks võimalikult avalik ja avatud ning sellel osaleks võimalikult palju automüüjaid, et saada soodamaid pakkumisi. Sest esimene kululiik on meil töötajad ja juba teine transport," lisas Padar kindlameelselt.

Miks peaks üldse uusi autosid hankima?

"Osadel autodel lõppeb ära liising, teised on lihtstalt kulunud. Liising lõppeb umbes 100-l autol ja 40-50 on kulunud. Meil on üle Eesti 450 autot," selgitas Kärmas.

"Üldiselt on suurim mure, et autod on iga päev sõidus ja me ei saa lasta remondikuludel kasvada üle pea. Seetõttu teeme hanke," lisas Padar.

Suderi seletusel on vananevatel autode suurimaks hädaks ülisuur kilometraaž ja tulemusena on arvutuste põhjal uute soetamine juba odavam, kui vanade eskaleeruv remontimine.

Millised on levinuimad tehnilised hädad?

"Väikekaubikute, siis pirukate juures tõrkuvad ukselukud - käiakse ju tihti sisse-välja -, veermik, täpsemalt esisild, rooliotsad, kuid ka elektroonika," loetles Suder. Ukselukkudele panid lisapõõna veel suured külmad.

Pooleteise nädala eest teatas Eesti Post, et tugev pakane võib mõjutada autode käivitumist. Posti- ja logistikaettevõttel on 450 autot üle Eesti, neist ligi 20% on vanemad kui viis aastat.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077