Autor: Siim Sultson • 19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taas Helsingist otse laevaga Peterburisse ja 624 krooniga?

Uus katse: alates aprillist avatakse taas otseliin Helsingi ja Peterburi vahel, alus küll ise on pea veerandsajand vana, kuid panused on viisavabadusel ja Sakandinaavia ning USA turistidel, teatab Kauppalehti.

Ühendust pakub euroliidus registreeritud laevaliinifirma St.Peter Line. Laevaga Princess Maria on plaanis 5 reisi nädalas. Laeval on 600 kajutit rohkem kui 1600 reisijale.

Princess Maria sõitis 1980ndatel Helsingi ja Stockholmi vahel nime all Silja Line Finlandia.

Firma ettevõtjad usuvad, et võimalus viibida Peterburis viisata kuni kolm päeva, mõjub inimestele ahvatlevalt. Firma üks omanikke läbi firma Inflot World Wide on venelane Igor Gluhhov, kes toob liini avamiseks teisigi põhjendusi: Peterburi sadamala on lõpuks ometi korda saadud, lisandub tax-free ostude võimalus, mida euroliidus polevat. "Ega me siis vaid Soome turule orienteeru, ootame eriti Skandinaavia ja USA kliente," seletas ta.

Helsingi ja Peterburi vahel on ennegi püütud otsest laevaliini avada, kuid seni edutult. 2006. aastal oli siin asjatamas Tallink, kuid oli sunnitud peatselt lõpetama. Viimane katsetaja oli soomalste Stella Lines, kes aga pidi panema pillid kotti juba pooleteise kuu pärast 2008. aastal.

Nüüdsed ettevõtjad usuvad, et suudavad vältida eelmiste katsetajate vigu. Rõhk on nüüd turundusel ja piletimüügil. Pealegi tahetakse pakkuda konkurentsi Tallinna kruiisidele. Gluhhov lubab sõitu Helsingist  Peterburisse 624 krooni eest.

Inflot World Wide on endine punavõimuaegne laeva- ja sadamafirma. Ettevõtte üksikasju Gluhhov siiski avalikustada ei taha, kuid liini täpne avamisaeg tehakse ametlikutl teatavaks Helsingis homme.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077