Autor: Siim Sultson • 7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väike taksofirma: las suured kemplevad

 Väike odavtaksoteenuse pakkuja hoidub suurte kvaliteetfirmade mängumaast eemale.

"2009. aasta oli kõigile raske: võrreldes aasta varasemaga võis käibe läbi jagada kolmega ja kasum kahanes 100%....  Kes ellu jäid, need jäid," iseloomustas Sõbra Takso OÜ ja Krooni Takso OÜ juhatuse liige Margus Trempi lõppenud aastat.

Ehkki riigi pealinna taksoturul on olukord

pinev ja kord käest ära, ei näinud ta Tallink Taksos oma firmadele konkurenti. "Tallink Taksoga oleme eraldi turgudel. Meie veame ikka kohalikku klienti, kes loeb raha ja me ei rõhu kvaliteedile. Tallink Takso ja Tulika Takso rõhuvad kvaliteedile ning võitlevad kalli välismaalase pärast," iseloomustas ta olukorda.

"See, kui Stockmanni esine koht läks ühelt suurelt  - Tulikalt - teisele, ajab kõrvalt vaadates muigama," nautis ta Stockmanni esise üle minekut Tallink Takso kätte.

"Häirima hakkab, kui Tallink Tulika liiga ära tapab, siis tuleb ju Tulika meie mängumaale...," osutas ta ühele valitsevale ohule.

Samas uskus Trempi, et sel aastal läheb taksofirmasid veelgi looja. Põhjuseks nende liigne arvukus, nõrk tarbimine, samuti taksojuhtide seas juba üldist viha teenivad varrukameestega rendiautod. Kuid samuti ka uus taksokomisjon. "Parem neid mitte torkida, muidu muudavad veel veolubade pikendamise raskeks.... Kuid ega õige hõlma hakka ka keegi...," arutles ta.

Et majandus on nõrk, kuluvad-vananevad ka masinad kiiresti. Optimaalseimaks pidas ta kuni kaks aastat vanu masinaid. "Kuid nüüd sõidetakse 200 000 kilomeetrit läbinud masinatega ja peetakse neid jõudumööda rajal.... Selles mõttes on uus taksokomisjon vajalik...," lisas ta.

 

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077