Autor: Siim Sultson • 7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulika Takso tahab korda

Peale eelmise aasta taandumist ootab Tulika Takso turu korrastumist, Tallink Taksol hoitakse silm peal.

"Kasumiga aasta ei lõpe, käive langes kuni 20%, raadiotellimused kahanesid 25-30%," kirjeldas Tulika Takso AS juhatuse esimees Anne Rebane lõppenud aastat. Samas jälgib Tulika Takso turu teise suurtegija Tallink Takso toimetamist teraselt ja vaoshoitult. 

"Tallink Takso tuli turule algul palgatööjõuga, siis muudetis see FIE-deks... Nad veel otsivad oma kohta. Tallink Takso on.... tubli konkurent.... pahatahtlikkust pole...," valis Rebane hoolikalt sõnu.

Tallink Taksole läinud seisukohtade pärast ta suurt muret ei tundnud:" See on ju eramaa ja meie seekord sinna ei kandideerinudki."

Samas pidas ta taksoturule üht korrastuskuuri väga vajalikuks. Kui ühelt poolt nö halbade ilmadega panevad inimesei tavalisest enam taksoga sõitma, siis teisalt on taksonduses paras segadus. "Kui turg korrastuks, oleks küll vahva - jõudu uuele taksokomisjonile!" soovis ta pealinna uuele komisjonile tuult tiibadesse.

Siiski on taksofirmadele suurimaks pinnuks silmas rendiautod, millel puuduvad veoload ja mille puhul ei kehti sõitjateveo reeglid. "Eeldan, et ei kehtestata kvoote, vaid turg korrastugu läbi kvaliteedi... Kõigepealt tuleb lõpetada lubadeta tegutsemine," andis Rebane uuele komisjonile turu korrastamseks näpunäiteid.

Ka varrukameesteks hüütud rendiautodega taksomängijad külvavad enim segadust pealinnas Holliwoody klubi ees, Viru tänava lillemüüjate nina all.

Liiatigi on ju veokilomeetri hind turul liiga madal. "4 krooni kilomeetrist on liiga madal - sellega ei kata ju joksvaid kulusid ära," imestas Rebane turul ringleva odavhinna üle. Tulika Takso päevane kilomeetrihind on 8,60 ja öine 10,95 krooni. Tallink Taksol vastavad näitajad 10.90 ja 13,50 krooni.

"Taksoteenus on emotsionaalne teenus - kui on hea tuju, siis sõidetakse," osutas Rebane rõõmsalt taksoteenuse ja tuju seosele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077