Autor: Siim Sultson • 7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A-Katsastus laieneb Eestis veelgi

Soome tehnoülevaatusfirma A-Katsastus ajab end Eestis senisest veelgi laiemaks, sama tehakse ka Poolas, teatab firma.

A-Katsastus kontsern on oma olemasoleva võrgustiku laiendamiseks ostnud tehnoülevaatusfirmad Eestis ja Poolas. Eestis ostetud Alpter T.Ü.V OÜ on riigi suuruselt kolmas tehnoülevaatusettevõte ja selle ostmisega tugevdas A-Katsastus veelgi oma positsiooni Eesti suurima ülevaatusteenuse pakkujana.

A-Katsastus alustas Eesti turul tegevust 2008. aastal, ostes kolm tehnoülevaatusettevõtet, mis asuvad Maardus, Rakveres ja Tallinnas, ning koondades need oma Eesti tütarettevõtteks A-Ülevaatus OÜ. Viimati omandatud Alpter T.Ü.V OÜ-l on Eestis kolm ülevaatuspunkti, millest kaks asuvad riigi suuruselt teise linna Tartus ja üks Tallinna lähiümbruses. Ettevõte on parajasti rajamas neljandat ülevaatuspunkti ning selle valmimisega laieneb A-Ülevaatus võrgustik Eestis seitsme ülevaatuspunktini. Viimase ettevõtte ülevõtmise järel on A-Ülevaatuse  turuosa Eestis umbes 13%.

A-Katsastuse Poola tütarettevõte Autotest Polska Sp. z o.o. on tegutsenud alates 2001. aastast. Äsja omandatud PKS Wejherowo Sp. z o.o. asub Poola põhjaosas Gdanski sadamalinna lähedal. Ettevõttele kuuluva ülevaatuspunkti asukoht toetab A-Katsastuse regionaalset laienemisstrateegiat ning teeninduspunktide paiknemist suuremates linnades ja nende ümbruses. Gdanski piirkond on oluline eelkõige raskemasinate ülevaatuse pakkumise seisukohast. PKS Wejherowo Sp. z o.o. ülevõtmine on esimene juhtum, kui oluline rahvusvaheline tehnoülevaatusfirma ostab Poolas ettevõtte ja on seega tähtis teedrajav samm riigi tehnoülevaatusteenuste arendamise ja konsolideerimise suunas.

 A-Katsastus kontserni tegevjuht Juha Tukiainen on mõlema ostutehingu sõlmimisega väga rahul. „Meie peamine strateegiline eesmärk on firma rahvusvahelise äritegevuse laiendamine. Eesti ja Poola on meie jaoks olulised tegevuspiirkonnad ja ka tuleviku kasvupiirkonnad. Mõlemad äsja omandatud ettevõtted täiendavad suurepäraselt nimetatud riikides juba olemasolevat teeninduspunktide võrgustikku,” nendib Tukiainen. „Oleme juba praegu üks oma valdkonna suurematest ettevõtetest Euroopas ja just Läänemere ümbrus on meie koduturg. Aasta 2010 on meie kontserni rahvusvahelise tähtsuse kasvu seisukohast tähtis aasta, sest meie eesmärk on alustada sõidukite tehnoülevaatusteenuse pakkumist ka Rootsis, kus turg avaneb konkurentsiks juulis.”

A-Katsastus kontsern on üks Euroopa juhtivaid mootorsõidukite tehnoülevaatus- ja registreerimisteenuse pakkujaid. Teenustevalikusse kuulub ka juhikoolituse korraldamine, sõidukite testimine ja autodega seotud kvaliteediteenused. Kontsernil on 2100 töötajat ja 250 ülevaatuspunkti kaheksas riigis. Lisaks Soomele tegutseb ettevõte ka Belgias, Taanis, Poolas, Lätis, Rootsis, Venemaal ja Eestis. Ettevõtte peakontor asub Vantaas, Kaivokselas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077