Autor: Siim Sultson • 22. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas 2000 taksojuhti üle

"Praegu on Tallinna taksonduse kaks suurimat häda: kontrollimatult liiga palju juhte ja kontrollimatu teeninduskvaliteet," hindas pealinna sõitjatevedu taksofirmade Sõbra Takso OÜ ja Krooni Takso OÜ juhatuse liige Margus Trempi.

 Tema seletusel on pealinnas sõda taksotariifide alal liiga palju. Põhjuseks on liiga suur taksojuhtide ja -firmade hulk. "Praegu peaks Tallinnas olema umbes 3000 taksojuhti, kuid optimaalne arv oleks 1000 - 1500 juhti, siis oleks taksondus jätkusuutlik," tõdes Trempi.

Samas lootis ta, et uuel aastal tulev uus ühistranspordiseadus aitab korrastada senist kaoses taksovedu. "Kui seda seadust ei tuleks, asenduks taksondus lõpuks üleni juhiga rendiautode teenusega," osutas ta süvenevale kaosele, kuna viimaste puhul ei saa rakendada sõitjateveo reegleid.

Lisaks on pealinnas probleemiks langev sõidutariif. "Kilomeetrihind peab olema vähemalt võrdne bensiiniliitri hinnaga, millele lisandub pealeistumistasu, mis võiks olla 6 - 7 kilomeetrihinda. Nii oleks teenus jätkusuutlik. Kuid keegi pakub juba ka kilomeetrihinnaks 3,5 krooni - see on ebareaalne, kuidas see küll on võimalik!?" oli Trempi hämmastunud.

Tema seletusel on loogiline areng, et Tallinna taksoturg tõmbab koomale. Sellega seoses liitis Trempi Sõbra Takso ja Krooni Takso kaubamärkidega muidu 14 aastat pealinlasi teeninud, kuid nüüd varjusurmas Klubitakso.

"Uuest aastast saab olema tegu ühe soodsaima taksofirmaga Tallinnas," lubas Trempi. eraldi pressiteates, mis käsitab Klubitakso elule puhumist.

 "Seda, kõige-kõiget hinna mõttes on praegu keeruline püüda, kuna hindasid muudetakse iga natukese aja tagant, aga kindlasti saab olema Kubi Takso üks soodsamaid taksosid Tallinnas. Samuti tahaksime välja tulla millegi uuega, mida seni veel tehtud ei ole. Mõtteid on palju, eks aeg näitab, milliseid neist teostada õnnestub," seisab samas pressiteates veel.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077