Autor: Siim Sultson • 14. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu postimaja vaid kuuvanusele Küprose firmale 

Kokkuhoiudieedil Eesti Post müüs pärast mitmeid luhtunud kirjalikke enampakkumisi ja läbirääkimisi Tartu postimaja 28 miljoni krooni eest vaid kuuvanusele Küprose taustaga firmale Bandwick Investments, ilmneb Eesti Posti pressiteatest.

 

Tegemist on aadressil Vanemuise 7 asuva kinnistuga, mille üldpind on 6489 m². Hoone on hetkel koormatud üürilepingutega, ankurüürnikuks on SEB Pank. uueks omanikuks sai Bandwick Investments OÜ. 

Ostja Bandwick Investments OÜ ise on äriregistri andmeil alles 13. novembril loodud firma. Selle  Asukohana on kirjas Tartu aadress Magasini 3-9. Firma omanik on Juha Olavi Korhonen, kelle elukohaks on märgitud Tartu. Teise omanikuna on toodud  Bandwick Investments Limited, mille asukoha aadress on Küprosel Nicosias. Firma tegevuasala äriregistri andmeil on enda või renditud kinnisvara üürileandmine ja käitus.

„Müüdud kinnistu ei vastanud Eesti Posti vajadustele postiteenuste osutamisel, pinna kasutamine ei olnud efektiivne. Märkimisväärne on, et ostja on lubanud säilitada ja renoveerida olemasoleva ehitise büroohooneks. See, kas Eesti Post jätkab teenuste pakkumist samas majas, selgub juba edasiste läbirääkimiste käigus,” selgitas postiettevõtte juhatuse esimees Ahti Kallaste müüki.

 „Tänases turusituatsioonis on kahtlemata tegemist õnnestunud tehinguga. Müügist saadud rahalised vahendid saab suunata investeeringuteks, mis aitavad kaasa põhiteenuste parendamisele ja arendamisele,“ kiitis tehingut   Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen.

Eesti Posti strateegiline soov olevat võõrandada ebaotstarbekas kinnisvara ning olla üüripindadel seal, kus liiguvad inimesed. Postiettevõttel on 96 kinnistut üle riigi.

 Vanemuise 7 kinnistu võõrandamine viidi läbi vastavalt Eesti Posti nõukogu otsustele. Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077