Autor: Siim Sultson • 11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toll tõmbab end koomale

Alates tulevast aastast lõpetab Maksu- ja Tolliamet  (MTA) tolliteenused Raplas, Viljandis, Põlvas ja Jõhvis, osalt samuti Saaremaal, Hiiumaal, teatab MTA.

Maksu- ja Tolliamet otsustas lõpetada 2010. aasta alguses tolliteenuse osutamise Rapla, Viljandi, Põlva ja Jõhvi teeninduskohas. Tegemist on nelja kõige väiksema koormusega teeninduskohaga, kus vajalik inimressurss tollivormistuse mahtude juures on alla 1 inimaasta.

Rakvere teeninduskohas lõpetatakse üldine tolliteenuse osutamine, kuid vältimatute vormistuste teostamiseks, millel puudub muude võimalike lahendustena alternatiiv (näiteks raudtee tollivormistus, laevade vormistus Kunda sadamas jms), jäävad Rakveresse Sillamäe tollipunkti ametnikud.

Samuti lõpetatakse üldine tolliteenuse osutamine Hiiumaal. Siiski tolliteenuse osutamine Saaremaal pole veel otsustatud ja arutelud parima lahenduse leidmiseks alles käivad. Üldiselt saartel osutatakse edaspidi tolliteenust teatud toimingute korral (näiteks staatust tõendavate dokumentide kinnitamisel, juhul kui kaup väljub laevaga saarelt jms) kohalikus Maksu- ja Tolliameti teeninduskohas.

Kõikide klientidega, kes regulaarselt teostavad tollivormistusi eelpool nimetatud tolliasutustes, võetakse kohalikest maksu- ja tollikeskustest personaalselt ühendust, et üheskoos leida sobivaid lahendusi tööprotsesside ümberkorraldamisel.

Näiteks on kliendil võimalus vahetu tolliteenuse asemel kasutada erinevaid hõlbustusi, samuti pakub Maksu- ja Tolliamet võimalusi kasutada elektroonset dokumendi- ja infovahetust. Soovi korral on klientidel võimalus ka ise ühendust võtta regiooni maksu- ja tollikeskuse tollitalituse juhatajaga, leppimaks kokku konsultatsiooni aeg.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077