Autor: Siim Sultson • 7. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST siseneb Soome turule

Tuleva aasta jaanuarist saab SmartPOSTi pakiautomaatidest saata pakke põhjanaabrite juurde, teatab ettevõte oma pressiteates.

Uus teenus hakkab toimima koostöös Soome riikliku postiettevõttega Itella. See tähendab, et Eestis SmartPOSTi pakiautomaati pandud saadetis toimetatakse Soomes adressaadini Itella teenindusvõrgu abil. Paki saatmine võtab aega 3-4 päeva, sõltuvalt kellaajast millal pakk Eestis pakiautomaati pannakse.

Pole veel täpselt teada kui palju uus teenus maksma hakkab, kuid eeldatavasti saab see olema soodsam kui alternatiivsed võimalused. Saatja saab valida kas pakk toimetatakse Soomes postkontorisse või viiakse kulleriga koju. Nendest esimene võimalus saab olema soodsam.

Pakkide Eestist Soome saatmise võimaluse käivitamise järel on plaanis avada teenus ka vastupidisel suunal. See tähendab, et tulevikus saab saata  Soomest Itella võrgustiku vahendusel pakke Eestisse, SmartPOSTi pakiautomaatidesse.

Hiljuti Aasta Logistikategu 2009 auhinna vääriliseks hinnatud SmartPOSTi põhiliseks teenuseks on internetist või postimüügikataloogist tellitu mugava kättesaamise võimaldamine. Selleks on üle Eesti seatud kaubanduskeskustes tööle 36 pakiautomaati. Samuti on võimalik saata pakke ühest automaadist teise.

Eesti on üks esimesi riike maailmas, kus toimib automaadi abil inimeselt inimesele paki saatmise teenus. SmartPOSTi pakiautomaatide võrguga sarnane võrk on lisaks Eestile rajatud ka Saksamaal. Selle on rajanud maailma suurim kullerfirma DHL, kuid nende võrgus ei pakuta inimeselt inimesele pakkide saatmise võimalust sellisel lihtsal viisil.

 2006. aastal loodud SmartPOST on logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077