Autor: Siim Sultson • 4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post kaasab koostööpartnereid

Aasta jooksul on maapiirkondades avatud 20 postiasutust, kus lepingu alusel osutab teenuseid koostööpartner, edastab Eesti Post oma pressiteates..

„Postiteenuste osutamise eelduseks ei ole enam statsionaarse postipunkti olemasolu. Naabermaade ning teiste Euroopa riikide kogemusi ja eeskuju järgides laiendab Eesti Post oma teenindusvõrku alternatiivsete kohaloleku viisidega. Lahendus, kus postiteenuseid osutab lepingupartner, kogub üha rohkem populaarsust,“ ütles Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas.

Nädala algul avas uksed postipunkt Valgus, kus Eesti Posti partneriks on kohalik külaselts.

 Eesti Posti lepingulised koostööpartnerid osutavad lisaks oma põhiteenustele ka postiteenuseid. Frantsiisikontoris võetakse vastu postisaadetisi (kirju, postipakke), müüakse postmarke, postkaarte, ümbrikuid, kirjatarbeid ja pakkematerjale. Lisaks võib frantsiisipartner osutada valikuliselt ka mitmeid lisateenuseid – võtta vastu makseid, rahakaarte ja ajakirjandustellimusi. Eesti Post tagab koostööpartnerile teenuste osutamiseks vajaliku välja- ja täiendõppe ning kontori igapäevast tööd koordineerib vastava piirkonna postkontor.

Novembrikuu lõpus alustas tööd ka postipunkt Valgamaal Laatre alevikus, kus kohalikus kaupluses osutab postiteenuseid poe töötaja. Lähiajal avatakse taolised kontorid ka Pärnumaal. Järgmisel aastal on koos partneritega plaanis avada 25 posiasutust. Eesti Post kutsub üles kõiki aktiivseid ettevõtjaid ja seltse looma lisaväärtust oma ettevõtmisele.

Soomes osutab postiteenuseid 950 ja Rootsis 1600 frantsiisipostkontorit. Saksamaal on kõik postkontorid Saksa Posti lepingupartnerite halduses.

Eesti Postil on 396 postiasutust üle Eesti.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077