Autor: Siim Sultson • 12. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Logistikategu 2009 SmartPosti automaatteenus

Eile kuulutati kahepäevase Ostujuhtimise ja Logistika Aastakonverentsi raames Aasta Logistikategu 2009 võitjaks SmartPosti aprillis käivitunud automaatne postipakiteenus.

Tegemist on aprillis käivitatud teenusega, mis võimaldab automaatide abil inimeselt inimesele paki saatmist. Üle Eesti paigutatud 36 pakiautomaati saab sisestada paki, mis samas automaadis toimuva kaardimakse järel toimetatakse järgmiseks päevaks teise automaati Eesti piires. Lisaks võimaldab automaat internetist või postimüügikataloogist tellitu kättesaamist.

Eesti on maailmas üks esimesi automatiseeritud pakiteenuse rakendajaid. Sarnase teenusega teenindab kliente Saksmaal DHL. Siiski ei võimalda DHLi teenus saata pakki otse inimeselt inimesele.

Aasta logistikateo nominentide hulgast valis võitja seitsmeliikmeline žürii, mille koosseisu kuuluvad Äripäeva logistikaajakirjanikud ning PROLOG-i juhatuse liikmed. Lisaks läks otsuse langetamisel arvesse rahvahääletuse 321 häält. Žürii ja rahvahäälte osatähtsused agunesid pooleks

 2006. aastal loodud SmartPOST on logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks ja mugavaks.

2008. aastal Eestisse iseteeninduslike postkontorite ehitamist alustanud SmartPost tegi esimese tegutsemise poolteise aasta jooksul käivet 13,4 miljonit krooni ja teenis kahjumit 8,3 miljonit krooni.

Ettevõttesse 13,4 miljonit krooni paigutanud ja 15% osalusega Arengufond loodab seni miinust tootnud Smart Posti tulemused saada selle aasta lõpuks nulli.

Smartpost OÜ omanikud on 14 eraisikut, nende hulgas firma juhatuse liige Indrek Oolup (6,92%) ja veebipoe Onshop nõukogu liige Arno Kütt (35,41%). 15% osalus kuulub lisaks Arengufondile ka SIBO Invest OÜle. Viimane kuulub läbi MP-Logisticsi Kersti ja Martin Petjärvele ning läbi WNB Project OÜ suuriärimees Guido Kundlale ja Ivar Siimarile.

Kaks võrdset auhinda läksid DPD Eesti AS-ile ja Tallinna Tehnikakõrgkoolile. DPD logistikateoks oli Eestis uudse kullerteenuse tellimiskeskuse avamine, mis on üks osa ettevõtte uuest teenuste portfellist. DPD tellimiskeskus on mõeldud lepingulistele klientidele online tellimuste esitamiseks ning väike- ja eraklientidele kullerteenuste tellimiseks.

Tallinna Tehnikakõrgkooli auhinnati  10-aastase tudengite poolt korraldatava Logistikaseminaride traditsiooni algatamise, jätkusuutlikkuse tagamise ja õnnestunud Logistikaseminari 2009 korraldamise eest.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077