Autor: Siim Sultson • 21. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumägi: Saksa Quelle´i pankrot Eesti esindust ei mõjuta

"Eestit see üldse ei mõjuta. Meie emafirma on ju Quelle International Inglismaal," rahustas Quelle OÜ juhatuse esimees Mari Rahumägi võimalikke muretsejaid.

Rahumägi sõnul osteti Eestisse kaupa Saksamaalt, nüüd on kaalutud alternatiivse ostukohana Austriat. Et Quelle Internationali tütarfirmana oli siinselgi firmal põhitegevuseks tekstiilid, siis kodumasinatekeskse Saksa osa oli väike.

Samas otsitakse Quelle Internationalile investoreid. Kui neid ei leita, siis tuleb Eesti esindusel hakata selle juhi sõnul firmat ümber korraldama. Kui aga leitakse investor, siis on asi hoopis lihtsam. "Quelle Internationalil on hinnalipik küljes," lisas ta. Ja niisamuti on selles süsteemis ju varana hinnalipikuga kaetud ka siinne esindus.

Nagu kaubamajalgi oli müügi langus 28%, nii on ka Quelle OÜ müük sel aastal kukkunud samas suurusjärgus ehk ollakse miinuses, seletas Rahumägi.

Muidu kasumilt ollakse samal tasemel, kui eelmiselgi aastal. Seega häda pole Eestis midagi, müük käib ja oodatakse Jõuluaega.

Rahumägi teada said sakslastele saatuslikuks suured püsikulud, mida omakorda hoidis üleval Saksamaa jäik tööseadus. Ja nii lõpuks läkski põhja terve 82-aastane firma korraga. "Saksa tööseadus ei luba personaliga paindlikult ringi käia," nentis ta.

Teisalt kummutas Rahumägi väite, justkui oleks sakslastele saanud saatuslikuks suutmatus käia netimüügiga sammu. Oli sakslaste Quelle´ist netimüügiga tegev 30% ja oma netilembuse eest saadi isegi auhindu, kinnitas ta.

Eestis, tõdes Rahumägi vahele, on aga netimüügi osakaal juba 60%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077