Autor: Siim Sultson • 9. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Metsatööstuse Liit loob metsaveo e-keskkonda

Järgmisel kolmapäeval tutvustab Eesti Metsatööstuse Liit (EMTL) projekti "Metsanduslogistika edendamine e-keskkonnas" raames valmivat IT-lahendust elektroonilise metsamaterjali veoselehe kasutamiseks, teatab EMTL.

Projekt toimub Euroopa Liidu Struktuurifondide toetusel, selle arendustööd käivitusid käesoleva aasta aprillis ning lõpptähtaeg on 16. aprill 2010. Projekti tulemusena valmib infosüsteem, mis võimaldab senise paberkandjal metsamaterjali veoselehe asemel kasutusele võtta ka elektroonilise veoselehe.

Keskkonnaministeerium tegeleb samal ajal elektroonilisele veoselehele õiguslike aluste loomisega. Praeguseks on valmimas vastav keskkonnaministri määruse eelnõu ja ka loodav infosüsteem on prototüübi tasemel tutvustamiseks küps.

 Seetõttu kutsub EMTL 14. oktoobril toimuvale infopäevale, kus räägitakse elektroonilise veoselehega seonduvast ning tutvustatakse loodava infosüsteemi kasutamise põhiprotsessi ja infosüsteemi prototüüpi. Prototüüp on arendaja poolt välja pakutud lahendusest visuaalse pildi andmiseks koostatud klikitavate veebilehtede kogum, see ei ole veel täisfunktsionaalne ja andmebaasidega seostatud rakendus. Prototüübiga on võimalik eelnevalt tutvuda aadressil http://elvis.webmedia.ee/proto/ Erinevate veoselehega seotud osapoolte aktiivne osavõtt infopäevast ja osalejate tagasiside on projekti jaoks väga olulised, sest see võib oluliselt mõjutada seda, milline saab olema e-veoselehe kasutamiseks pakutav töökeskkond.

Üritus toimub Zappi Konveretsikeskuses Ülemiste Citys.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077