Autor: Siim Sultson • 30. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taksojuhid pole nõus Tallinnas ühtede eelistamisega teistele

Novembri algul arutab Tallinna Halduskohus MTÜ Eesti Taksojuhtide Liidu kaebust Tallinna vastu seoses osade taksopeatuste väljarentimisega kindlatele firmadele, teatab erialaliit.

Eile, 29. septembril taasavati,  kolme aasta eest likvideeritud avalik, nüüd konkursi korras Tulika AS-le rendile antud  Viru tänava taksopeatus. Taksopeatuse  renditasuks on  21 000.- kr. prügikoristusele avalikul linnatänaval kulub rentnikul veel umbes  3000.- kr. kuus. Rentimisega seotud kulud tuleb tasuda Tulika taksojuhtidel oma igapäevastest sissetulekutest.

Selle aasta 16. märtsil leidis 475 Tallinna taksojuhti ja 17 taksofirmat oma pöördumises Tallinna LV poole, et kõigil Tallinna taksojuhtidel peab olema  võrdne  õigus kasutada kõiki  linna avalikul maal asuvaid, ka loodavaid taksopeatusi. Pöördumises paluti linnavalitsusel tühistada vastuvõetud korraldus taksopeatuste rentimise kohta. Korralduse tühistas Lembit Poolaku kaebuse alusel Tallinna Halduskohus.

MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit  on jätkuvalt  seisukohal, et nii Tallinna, kui ka teiste Eesti Vabariigi kohalike omavalitsuste haldusterritooriumidel asetsevad kõik taksopeatused kui taksoteenuse osutamiseks vajalikud ühistranspordi infrastruktuuri objektid peavad nii taksojuhi, kui ka tarbija huvides olema avalikud, vabad kasutamiseks kõigile taksoteenuse osutajatele ilma mingite eritasudeta ja piiranguteta.

Selle eesmärgi saavutamiseks  on taksojuhid pidanud Tallinna LV  uued haldusaktid, millega linn otsustas enampakkumise korras üürile anda kesklinna taksopeatused s.h. Viru tn. taksopeatus, vaidlustama Tallinna Halduskohtus .

Taksojuhid leiavad, et linna haldusaktidega antakse osadele ettevõtjatele linna avalikul maal oluliste infrasruktuuri objektide kasutamiseks konkurentsieelis,  rikkudes sellega  ettevõtlusvabadust ja ettevõtjate võrdse kohtlemise printsiipi . Antud haldusaktid on olemuslikult  vastuolus ka Konkurentsiseaduse põhimõtetega,  Ühistranspordiseaduse ja selle alusel vastuvõetud õigusaktidega.

Eile, 29. septembril taasavati,  kolme aasta eest likvideeritud avalik, nüüd konkursi korras Tulika AS-le rendile antud  Viru tänava taksopeatus. Taksopeatuse  renditasuks on  21 000.- kr. prügikoristusele avalikul linnatänaval kulub rentnikul veel umbes  3000.- kr. kuus. Rentimisega seotud kulud tuleb tasuda Tulika taksojuhtidel oma igapäevastest sissetulekutest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077