Autor: Rivo Sarapik • 16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõuliselt laienenud airBaltic tõmbab sügisel koomale

Kuu aja pärast sulgeb lennufirma airBaltic umbes kümme liini.

Oktoobri keskpaigast vähendab Läti lennufirma airBaltic reiside arvu Taga-Kaukaasiasse, Kesk-Aasiasse ja mitmesse teise regiooni.

Kahjumlikuks osutusid reisid Tel-Avivi, Bakuusse, Kaunasesse, Almatõsse, Jerevani, Dušanbesse, Taškenti, Istanbuli ja teistesse linnadesse, teatab rus.db.lv.

Lennukopanii väitel ei ole lendude arvu vähendamine seotud mulluse 27,8 miljoni lati ehk ligi 620 mln kroonise kahjumiga. "Jah, me muudame lennuplaani ja lennusuundi. See on vajalik lennufirma töö optimeerimiseks talveperioodil. Seetõttu viime me lennukid vähem tasuvatelt liinidelt liinidele, mis toovad rohkem kasu. Mõned suunad me talveks sulgeme, mõnedel vähendame lendude arvu," seletas airBalticu asepresident Janis Vanags.

Tema sõnul vastasel korral oleksid nad sunnitud lisama näiteks Pariisi lendavate reisijate piletite hinnale vabade kohtade maksumuse. "Seetõttu peame mõned liinid talveunne saatma," teatas ta.

Ei ole veel teada, millised liinid kevadel üles ärkavad. Pealegi on reiside arvu vähenemist märgatud ka suvisel ärkveloleku ajal. Näiteks augustis sooritas lennufirma 204 lendu vähem kui 2008. aasta augustis. Perioodil jaanuarist augustini oli aga tehtud 1363 võrra vähem reise kui samal ajal 2008. aastal.

Tihtipeale arutatakse airBalticu kontoris, kes reiside lõpetamises süüdi on. Näiteks jäävad talvel ära Bakuu-lennud. Läti lennufirma väidab, et põhjuseks on Bakinski rahvusvahelise lennujaama keeldumine airBalticu lennukite teenindamisest öösiti.

"Päeval ei ole mõtet Bakuusse välje lennata, kuna siis saabub lennuk Riiga hilja öösel ning ei saa istuda ümber transiitlendudele näiteks Pariisi või Londonisse. Aga Azerbaidžaani reisijatel on väga harva sihtpunktiks Riia. Seetõttu olime me sunnitud selle liini sulgema," teatas Vangas.

Lõpetatavate reiside nimekiri on veel koostamisel, nii et see võib pikeneda.

airBaltic märgib, et nad mitte ainult ei sulge, vaid ka avavad liine. "Näiteks on meil plaanis teha lende Varsavisse," tuletas asepresident meelde.

airBaltic kommenteeris 17.09.

Läti lennufirmal plaanis oma sihtkohtade arvu ligi kümne võrra vähendada. Kõik erinevates meediakanalites loetletud lennusuunad jäävad airBalticu lennuplaani alles. airBaltic jätkab lendamist Taškenti, Dušanbesse, Istanbuli ja Tel Avivi ka talvisel hooajal.

Tüüpilised suvesihtkohad nagu Almat, Bakuu ja Jerevan jäävad lennukaardile alles, kuid airBaltic alustab lende nendesse sihtkohtadesse taas kevadel 2010. Eelmainitud lennud on igal aastal olnud osa suvisest lennugraafikust, kuid talvel, nii nagu ka möödunud aastatel, neil liinidel lende ei toimu.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077