Autor: Rivo Sarapik • 3. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaam laiendab juhatust

Tallinna Lennujaam valmistub uueks tõusuks ja laiendab juhatust müügi- ning turundusvaldkonna ametikoha võrra.

"Otsustasime praegu selle valla juhi profiili tõsta ja juhatust laiendada," selgitas konkurssi Tallinna Lennujaama nõukogu esimees Toivo Jürgenson. "Praegustes majandusoludes on müügitöö tugevdamine väga vajalik. Lisaks majanduskriisile on meil ju veel kõlvatu konkurents Balti lennuturul airBalticu näol. Lennujaama eesmärk on lennuvälja müümine lennufirmadele ja lennujaama huvi on, et võimalikult palju lennatakse. Täna on see eriti komplitseeritud, kuid igale mõõnale järgneb tõus ja valmistume selleks aktiivselt."

Uue ametikoha tähtsaimad eesmärgid on Jürgensoni sõnul uute sihtkohtade ja liinide toomine lennujaamale.

Ajakava, millal uue ametikoha esimesi vilju maitsta saab, pole Jürgensoni sõnul samuti. Kül oodatakse kandideerijailt lisaks akadeemilisele haridusele, töö- ja juhtimiskogemusele äriklientidega ning rahvusvahelisel tasemel läbirääkimiste kogemustele veel esseed, milles kandidaadid saavad eesmärkide saavutamiseks töid ja tegevusi kirjeldada.

Loodava positsiooni palganumbrit Jürgenson nimetada ei teadnud, kuid rõhutas, et personalikulud selle sammuga suureneda ei tohi. Möödunud aastal teenis kolmeliikmeline juhatus töötasudena 3,5 mln krooni, personalikuludeks kulus lennujaamal 96,5 mln krooni, kuid tänavu on lennujaam lisaks palkade vähemalt viiendiku võrra kärpimisele vähendanud ka töötajate arvu. "Mahud on kahanenud kolmandiku võrra, kuid sellele vaatamata on lennujaam kasumis. Oleme päris rahuldavas seisus," lisas Jürgenson.

Ametisse saab kandideerida 21. septembrini.

Uue ametikohaga kasvab Tallinna Lennujaama juhatus neljaliikmeliseks. Täna kuuluvad juhatusse lennujaama juht Rein Loik, Einari Bambus ja Anneli Turkin.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077