Autor: Rivo Sarapik • 31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post müüb kümnendiku kinnisvarast

Eesti Posti nõukogu istungil otsustati välja kuulutada avalik enampakkumine veel mitmete kinnistute võõrandamiseks, sealhulgas ühele kortermajale ja mitmele maatükile.

Eesti Posti jaoks ei vasta müüki minevad kinnistud enam tänapäeva logistilistele vajadustele ja kaasaegse postiettevõtte nõudmistele.

„Postiettevõtte seisukohalt ei ole nende kinnistute kasutamine efektiivne, müüki minevatest objektidest üks on näiteks kortermaja Vao külas ja üks 3-toaline korter Arukülas. Eesti Posti põhitegevuse seisukohalt on selliste pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas ning selliste kinnistute arendamiseks ja hoidmiseks meil huvi puudub,“ kommenteeris kinnistute müüki Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen. 

Müüki minevad kinnistud asuvad üle Eesti. Atonen sõnul on Eesti Post teenindus- mitte kinnisvaraettevõte ja kindlasti peab ettevõte liikuma lähiaastatel oma jaemüügiga kaubanduskeskustesse ning teistesse käidavatesse kohtadesse rendipindadele. Eesti Post on investeerinud 2009. aastal postkontorite kaasajastamisse ligi kuus miljonit krooni.

Müüki minevad kinnistud:

1. Torni 1, Kuressaare, Saaremaa;

2. Vao sidejaoskond, Vao küla, Koeru vald, Järvamaa;

3. Viljandi tn 1a, Türi, Järvamaa;

4. Aiandi 1, Tõrremäe, Rakvere vald, Lääne-Virumaa;

5. Aiandi 2, Tõrremäe, Rakvere vald, Lääne-Virumaa;

6. Pikk tn 3, Tapa linn, Lääne-Virumaa;

7. Tallinna mnt 6, Eidapere, Kehtna vald, Raplamaa;

8. Paeküla sidejaoskond, Paeküla, Märjamaa vald, Raplamaa;

9. Kopli tn 81a, Kopli, Tallinn;

10. Tallinna mnt 32, Aruküla, Raasiku vald, Harjumaa;

11. Anne postkontor, Anne 38, Annelinn, Tartu.

Eesti Postil on 95 kinnistut üle Eesti. Hetkel käivad mitme suure objekti müügi osas võimalike ostjatega läbirääkimised, lepingutega soovitakse lõpule jõuda lähikuudel.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077