Autor: Väinu Rozental • 25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartust võib peagi Soome saada lennata

15 aastat tagasi läbi kukkunud katse käivitada lennuliin Tartust Soome võib uuesti teoks saada, näiteks Finncom Airlines tundis mullu asja vastu teatud huvi.

Eile õhtul saabusid Tartu lennuväljale lennukiga esimesed 15 reisijat Stockholmist ja pool tundi hiljem lennutas Estonian Air 20 reisijat Stockholmi – õhuvärav Emajõelinna ja Rootsi pealinna vahel on avatud.

Tegelikult algasid regulaarlennud Tartusse juba 3. juulil, kui airBaltic avas lennuliini Riia-Tartu-Riia. Tartu ja Riia vahet lendab 46kohaline Fokker 50 ja lend kestab 50 minutit. Tartu ja Stockholmi vahet lendab 33kohaline Saab 340 ning lennuks kulub tund ning 30 minutit. Mõlemad lennukid lendavad neli korda nädalas.

ASi Tallinna Lennujaam Tartu lennujaama juhataja Rein Margi kinnitusel plaanib Air Baltic hakata alates 26. oktoobrist lendama Riia ja Tartu vahet iga päev. „Nad näevad, et nõudlust on, sest augustis on reisijate arv kasvanud, ja septembris, kui ülikoolides algab õppetöö, kasvab ilmselt veelgi,“ ütles Mark.

Eilse päeva seisuga oli Riiast Tartusse saabunud 276 reisijat ja lahkunud 383 reisijat. „Kui juulikuus oli täituvus kuni 34 protsenti, siis augustis on see juba kuni 58 protsenti,“ täpsustas Mark. „Loodan, et ka Estonian Airi lendude täituvus hakkab jõudsalt kasvama ja usun, et regulaarliinid Tartust hingusele ei lähe.“

Margi sõnul palkas AS Tallinn Airport GH regulaarlendude teenindamiseks Tartu lennuväljal alates 3. juulist neli inimest. „Kolm neist on lennukolledži lõpetajad ja üks on endine lendur, Lufthansas töötanud inimene,“ lisas Mark.Tartu lennujaamas teenindatakse reisijaid praegu ajutistes ruumides, terminali rekonstrueerimise tähtaeg on 30. september. Uus terminal võimaldab korraga teenindada kuni sada reisijat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077