Autor: Rivo Sarapik • 18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Via 3L: klient ootab hinnalangust

Via 3L juhatuse esimees Elmer Maas tunnistas, et kliendid arvestavad sellega, et laoteenuse pakkuja korrigeerib töötajate palka ning alandab ka tööjõumahukate teenuste, nagu näiteks komplekteerimine, hinda.

„Kliendid on väga nõudlikud ja igaühel on oma argumendid, et hinda alla tingida. Suuremate mahtude puhul on võimalik hindu alandada, rendihinnad on läinud alla neil, kellel pole pikaajalisi siduvaid lepinguid,“ rääkis ta.

Maasi sõnul on nii mõnedki logistikud on oma lao maha müünud ja läinud ise pikaajalise lepinguga rentnikuks. „Neil võib tõesti praegu keeruline olukord olla. Tühja pinda turul ikka on, aga meil on kõik täis,“ lisas ta kergendatult. Via 3L klientide hulka kuuluvad kodukeemiatootja Henkel ja Mastersfood. „Sel aastal pankrotistus suur hulgimüüja Coverland ja nende portfellist tuli suur osa meile. Turul liikumist ikka on ja mõni klient on ka lahkunud. Näiteks kasutab Statoil nüüd Smarteni teenuseid,“ rääkis Maas.

Toidu- ja esmatarbekaupade vallas ongi turul vaid kaks suuremat pakkujat: Smarten ja Via3L. Maasi hinnangul on kaubavoogude kahanedes löögi alla just väiksemad firmad. „Kulud lähevad neil kindlasti üles ja suhteline kulu tõuseb,“ nentis ta. Via3L pole küll töötajate hulka vähendanud, ent kuna kliente on juurde tulnud, tuleb olemasoleval personalil  teenindada enamaid kliente.

„Õnneks on kütusehind aastatagusega võrreldes soodne ja kui kellelgi üldse on stabiilne seis, siis on see just toidu- ja esmatarbekaupadele logistikateenuste pakkujatel. Kõige halvemas olukorras on elektroonika ja ehitusmaterjalide vedajatel, sest seal on mahud ikka oluliselt kahanenud,“ selgitas Maas.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077