Autor: Rivo Sarapik • 12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudtee: märkused pole õnnetusega seotud

Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juhatuse liige Rain Kaarjas rõhutas, et Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) raudteefirmale tehtud ettekirjutused on pigem vormilist laadi ning põhjuslik seos traagilise õnnetusjuhtumiga puudub. 

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS oli eelmise nädala reedeks täitnud pooled Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) ettekirjutustest, sellega täiustati hoiatuste registreerimise ja väljastamise korda, rongidispetšeri tööd ning tõhustati kontrolli raudteed kasutavate ettevõtete tegevuse üle, teatas ettevõte. Ülejäänud ettekirjutuse punktid lubab rongifirma täita tähtajaks.

Ettekirjutuste täitmisest informeeris Edelaraudtee Infrastruktuuri AS koheselt ka TJA-d, kes üldist töökorraldust parandavad muudatused ka omalt poolt aktsepteeris.

Kaarjase kinnitusel täiustati hoiatuste registreerimise ja väljastamise korda ning kontrolli selle täitmise üle. „Samuti muudeti rongidispetšeri valvekorra vastuvõtmise ja üleandmise ning graafikuväliste rongide käikumääramise korda, täpsustades neis kordades protseduurilisi tingimusi. Ka tõhustati kontrolli kõigi raudteeinfrastruktuuri kasutavate ettevõtete tegevuse üle,“ selgitas Kaarjas.

Edelaraudtee rõhutab, et raudeel toimuv on on väga rangelt reglementeeritud. Seda reguleerib nii raudteeseadus, raudtee tehnokasutuseeskiri, ohutuseeskiri kui ka ettevõttesisesed normdokumendid. Nende dokumentide alusel on Tehnilise Järelevalve Amet kinnitanud ja ettevõttele väljastanud ohutustunnistuse. Lisaks Tehnilise Järelevalve Ameti poolt väljastatud ohutustunnistusele omab Edelaraudtee ka ISO juhtimissertifikaati. Seega on ettevõttes kõik tegevused ning protsessid auditeeritud topelt.

Edelaraudtee läbis Tehnilise Järelevalve Ameti ohutustunnituse taotlemise protsessi eelmisel aastal, mille käigus kontrolliti ameti poolt üle kõik kasutusel olevad eeskirjad, korrad, juhendid ning protsessikirjeldused. Nende normdokumentide alusel, mis on Tehnilise Järelevalve Ameti poolt heaks kiidetud, on toimunud tegevus. Viimane ISO audit viidi ettevõttes läbi käesoleva aasta juunis ning ühtegi mittevastavust ei tuvastatud.

8. juulil hukkusid Raplamaal kaks rongi alla jäänud raudtetöölist. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077