Autor: Rivo Sarapik • 10. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lajos investeeris 30 miljonit uude logistikakeskusse

AS Lajos rajas Virumaale uue transpordi- ja logistikakeskuse, investeeringu maht on 30 miljonit krooni.

Lajose teatel alustas ettevõte uue transpordi- ja logistikakeskuse ehitamist majanduslanguse kiuste eelmise aasta sügisel. „Kompleks valmiski edukalt tähtajaks ning tänaseks oleme end uude keskusesse sisse seadnud ning töötame täismahus. Lähiajal on plaanis tegevusi veelgi laiendada,“ rääkis Lajose asutaja Einar Vallbaum.

Enamiku ettevõtte käibest annavad Eesti-sisesed veod. „Praegusel majanduslikult keerulisel ajal toetume oma kauaaegsetele koostööpartneritele, kellega on välja kujunenud tugevad ja stabiilsed suhted. Heameel on, et eriti palju partnereid on meil kohalike Lääne-Virumaa ettevõtete seas, kellega saame koos tegutseda ja areneda,“ kirjeldas Vallbaum.

Samuti avatakse logistikakeskuses õppeklass autodiagnostiku erialal. "Koostöös Rakvere ametikooliga hakkame ette valmistama transpordivaldkonna spetsialiste, mis võimaldab ka meil endal tulevikus ettevõtte jaoks vajalikku kvalifitseeritud personali leida," lausus Einar Vallbaum.

Kunda linna külje all Selja tee ääres asuva kompleksi maksumuseks kujunes 30 miljonit krooni, ametlik avamine toimub oktoobris. KEK Invest ASi arhitektide projekteeritud ning ASi Koger & Partnerid ehitatud uues keskuses on kontorihoone, autoosade kauplus, töökoda ja euronõuetele vastav veokite pesula.

Lisaks uue transpordi- ja logistikakeskuse rajamisele on Lajos viimase aasta vältel teinud veelgi investeeringuid – käesoleva aastaga on ettevõte suurendanud oma masinaparki pea veerandi võrra 39 veoautole, samuti on ettevõte tegevust laiendanud Läti ja Leedu turgudele.

Eelmisel sügisel asutati Lätis tütarfirma Lajos LV, hiljuti sisenes ettevõte Leedu transporditurule. „Lätis oleme majanduslangusele vaatamata leidnud kindla turuniši ning viis autot on tiheda vedudegraafikuga pidevalt töös. Äsjaasutatud Leedu tütarfirmale on tegevjuht leitud ja praegu komplekteerime masinaparki, juba on olemas ka peamine koostööpartner vedude osas,“ rääkis Vallbaum. „Jäätmekäitluses ja toiduainetööstuses, kus meie peamised koostööpartnerid tegutsevad, pole majanduslanguse mõjud nii tuntavad kui teistes valdkondades, mistõttu meie tööpõld lõunanaabrite juures on lai ning tunneme end sealsetel turgudel kindlalt.“

AS Lajos (www.lajos.ee) on 1992. aastal asutatud erakapitalil põhinev autotranspordiettevõte asukohaga Lääne-Virumaal Kundas ning annab tööd 64 inimesele. Ettevõtte ainuomanik on Einar Vallbaum, kes on ka ERAA nõukogu esimees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077