Autor: Rivo Sarapik • 7. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajais pettunud Finnairi juht astus ootamatult tagasi

Pärast nelja-aastast ametiaega teatas Finnairi tegevjuht Jukka Hienonen täna ametist tagasi astumisest, sest ei ole rahul ettevõtte kohanemisega muutunud lennundusturul.

Tema hinnangul ei ole ettevõtte kultuur ja struktuur suutnud kohaneda muutunud aegadega majanduses ja lennunduses.

"Muutuste sisseviimine on olnud väga raske, samas ei ole tulemus konkurentsivõimeline," vahendas Soome press Hienoneni avaldust. Endine tegevjuht süüdistas selles ettevõtet ja selle töötajaid, heites neile ette väikest huvi ja kirge kiireks kohanemiseks. "Mõned personali ühendavad organisatsioonid ei ole näidanud üles soovi kohaneda," lisas Hienonen.

Kuna otsus on vabatahtlik, tegevjuhile hüvitist ei maksta. Tegevjuht teenis aastas enam kui üheksa miljonit krooni.

Hienonen on ametiühingutega pidanud läbirääkisimi, et kärpida töökohti ning seeläbi kulusid kokku hoida. Taloussanomat kirjutas eile, et lennufirma jõudis ettevõtte tehniliste töötajatega kokkuleppele, et koondamiste vältimiseks on töötajad valmis tasuta ületunde tegema.

Eile ettevõtte kvartalitulemustest teatades raporteeris Finnair ka planeeritavast struktuurireformist, mille eesmärk on regulaar- ning puhkuselende puudutavate dubleerivate tegevuste kaotamine. Samuti näeb ettevõte ette eraldi ettevõtte loomist tehnilisele meeskonnale ning lennuõppeks.

Samuti plaanib lennufirma taas tööjõudu vähendada ning kärpida 200 mln Eurot ehk enam kui kolm miljardit krooni kulusid. Enamus sellest tuleb personalikulude kärpest.

Teises kvartalis teenis lennufirma 32,5 mln Eurot ehk umbes 500 mln krooni kahjumit. Aasta tagasi oli tulemuseks enam kui 300 mln krooni kasumit. Finnairi käive kahanes viiendiku võrra.

Lennufirma annab tööd ligi 10 000 inimesele.

Finnair kuulub 57% ulatuses Soome riigile.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077