Autor: Rivo Sarapik • 3. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigile tahab ronge müüa neli firmat

Elektriraudtee AS avas täna rongihanke kvalifitseerimisdokumendid, hankele tegid pakkumised neli ettevõtet.

Täna avati riigihanke „Elektri- ja diiselrongide ost“ kvalifitseerimisdokumendid. Dokumendid esitasid neli taotlejat - Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding, Stadler Bussnang AG, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A ning Alstom Transport Germany GmbH, teatas ettevõte.

Riigihanke komisjon vaatab esitatud dokumendid läbi ning teeb otsuse kvalifitseerimise kohta augusti jooksul. Kvalifitseerunud taotlejatele esitatakse seejärel soetatavate rongide tehnilised tingimused, millele vastavalt tuleb koostada pakkumus.

Kvalifitseerimistingimustes on olulised nii taotleja majanduslik seisund kui tehniline valmidus ja suutlikkus soetatavaid ronge toota. Esitatud dokumentide alusel vaatab komisjon läbi milline on taotlejate majandustegevuse netokäive ning kui palju on ettevõtted tootnud ronge aastatel 2005-2008. Taotlejad peavad tõendama tegevusalase vastuskindlustuse ning kvaliteedi tagamise jälgimise süsteemi olemasolu. Samuti vaadatakse, kas taotleja omab kogemust Eesti klimaatilistele tingimustele vastavate rongide tootmises. Lisaks peavad taotlejad vastama riigihangete seaduses toodud nõuetele.

Riigihankega „Elektri- ja diiselrongide ost“ soetab Elektriraudtee 18 elektrirongi ning 10 diiselrongi. Lisaks jääb  võimalus soetada täiendavalt veel kuni 10 diiselrongi.

Hanke ajakava kohaselt sõlmitakse leping reisirongide soetamiseks järgmise aasta alguses. Uued elektrirongid saabuvad Eestisse aastatel 2012-2013 ning diiselrongid 2013-2014. Ost finantseeritakse läbi EL Ühtekuuluvusfondi vahendite ning riigieelarvelise kaasfinantseeringu. Diiselrongid soetab Elektriraudtee 20-aastase kapitalirendiga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077