Autor: Rivo Sarapik • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistika Pluss: ootame tänavuselt väga head tulemust

"Väga hea aasta algus ja suvi on, vastu ootusi, tohutu andmine käib," kommenteeris esimest poolaastat laologistikateenuseid pakkuv Logistika Pluss OÜ tegevjuht Toomas Orutar.

Ettevõte kasvatas möödunud aastal käivet ca miljoni krooni ehk 3% võrra 40 mln kroonini, puhaskahjumiks kogunes eelmise aastaga võrreldes miljoni krooni võrra enam ehk 2,2 mln krooni.

"Ega me eelmise aasta üle ka nurise, aga oleme sel suvel prognoose 10-15% võrra ületanud," lisas Orutar. "Mahud on eelmise aastaga võrreldes muidugi langenud, keskmiselt 25-30%."

Jooksvalt aastalt ootab Orutar "väga head tulemust", mis tähendab käibe kahanemist kuni viiendiku võrra ning kasumit. Kasumlikkuse kasvu lubab tema sõnul oodata kulude kontrollimine ja efektiivsuse tõstmine.

"Omanik on selgelt öelnud, et toetab meie turuosa võtmist ning on valmis firmasse raha paigutama. Toome sel aastal uusi teenuseid turule ning investeerime laotehnoloogiasse - tarkvarasse ning arendame edasi näiteks käsiskännereid, et paberimajandus oleks vähem," lisas Orutar. Möödunud aastal lisas omanik ettevõttesse 2,3 mln krooni. Uusi teenuseid Orutar lähemalt ei täpsustanud.

Ettevõte andis eelmisel aastal tööd 55 inimesele, mida on 40 võrra vähem kui aasta varem. Tööjõutasud moodustasid 16,1 mln krooni.

Firma ainuomanik on hulgifirma Valior omanik ning Balti Logistika omanikeringi kuuluv konsultatsioonifirma Fonte OÜ, mis kuulub Äripäeva Rikaste TOPis mullu 155. kohale jõudnud ettevõtjale Madis Ermole.

Ettevõte tegutses 2005. aastani Valior Tolliteenused OÜ nime all.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077