Autor: Rivo Sarapik • 16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tahab muuta postipakkide tolliformaalsuste korda

Rahandusminister esitab täna valitsusele postisaadetiste tolliformaalsuste korra muutused, millega koondatakse saadetiste füüsiline tollikontroll Tallinna Postikeskusse ning tollivormistus Lennujaama teeninduskohta.

Eelnõu selgituse põhjal on määruse muudatused seotud Maksu- ja Tolliameti töökorralduslike muudatustega ja praktikas tekkinud probleemide lahendamisega.

Uue töökorralduse alusel postiteenuse osutaja esitab tolli arvutisüsteemis Complex tehtud tollideklaratsioonide väljatrükid Põhja MTK teenindusosakonna teenindusbüroo Lennujaama teeninduskohta. Complex on veebipõhine andmetöötlussüsteem tollideklaratsioonide töötlemiseks ja haldamiseks. Complex süsteemi saab siseneda Maksu- ja Tolliameti koduleheküljelt www.emta.ee e-maksuamet/e-toll kaudu kasutades isikutunnistust (ID kaarti), mobiil-ID või paroolikaarti.

Tolliformaalsusi hakatakse teostama Tallinna Postikeskuses (Pallasti tänaval) ning Maksu- ja Tolliameti teenindusosakonna teenindusbüroo Lennujaama teeninduskohas. Tolli tegevused jagunevad järgmiselt: Tallinna Postikeskuses tehakse kogu vajalik füüsiline tollikontroll postisaadetistele ning Lennujaama teeninduskohas teostatakse tollivormistus. Isik ei pea enam pöörduma Tallinna Postikeskusesse, vaid tal on võimalik postisaadetiste vormistusega seotud küsimustes pöörduda Lennujaama teeninduskoha tolliinspektorite poole.

Samuti kaotatakse eelnõuga saatelehtede kinnitamine tolli poolt, täpsustatakse mõlema tollideklaratsiooni väljatrüki eksemplari allkirjastamine, täiendatakse protseduuri võimalusega esitada tollideklaratsioon elektrooniliselt ning saada selle väljatrüki esitamisel postisaadetis postiasutusest kätte. Viimane muudatus tuleneb praktikast, kus füüsilised isikud on soovinud deklaratsioone ise esitada ja mitte osta teenust Eesti Postilt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077