Autor: Rivo Sarapik • 16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air harvendab lennuplaani veelgi

Estonian Air kinnitas eile, et uusi muutusi lähema kolme kuu jooksul lennuplaanis ei plaanita. Küll kärpis lennufirma möödunud nädalal liine, lõpetab mõned enne plaanitut või muudab lennuaegu.

Küsimusele, kas lennufirma jagas lennuplaani muutusi kommenteerides eile väärinfot, vastas Estonian Airi kommertsala asepresidendi kt Rauno Parras, et tegemist on juba möödunud nädalal sisse viidud muudatustega, mitte enam planeeritavatega.

"Tegemist on täna lennufirmale tavapärase optimeerimisega. Vaatame nõudluse ja broneerimiste järgi tasuvust ning otsustame siis, kas opereerida liinil, lühendada seda või lõpetada," lisas Parras. "Seda täna väita ei saa, et aasta alguses tehtud lennuplaan on kivisse raiutud ja kõik realiseerum sajaprotsendiliselt."

Estonian Air lendab praegu Parrase sõnul kuue lennukiga (neli Boeingut ja kaks Saabi) ning sellest piisab lennuplaani täitmiseks. "Et meil onliiga vähe lennukeid lennuplaani täitmiseks, ei vasta tõele," lisas Parras.

Lugejad kommenteerisid Pariisi liini opereerimise lõpetamise peale, et tegemist on alati reisijaterohke liiniga. Parrase sõnul on reisijaid täis lennuk aga ainult pool tõde ega näita tegelikku tulusust. Pariisi liini keskmine täituvus on tema sõnul langenud 90% 70% peale. "Puhkusereisidel on inimeste valmisolek kõrgema piletihinna maksmiseks madalam ja puhkuseliinil kipub 70% täituvus jääma madalaks," kommenteeris Parras.

Koostööpartneritele on Parrase kinnitusel möödunud nädalal sisse viidud muudatustest teada antud, kliente informeeritakse jooksvalt.

------

Logistikauudised uuris Estonian Airi lennuplaani ja leidis lähema kolme kuu kohta näiteks sellised muutused.

Dublin: 30. augustini töötama pidanud liinil väljub viimane lend Tallinnast 9. augustil ja Dublinist 10. augustil.

Moskva: 21. juulist kaovad ära teisipäevased väljumised Tallinnas ja Moskvast, neljapäevane väljumine teeb viimase väljalennu liinil 6. augustil. Lennud lisas lennufirma suvisesseplaani vastavalt 4. juunist ja 7. juulist.

Brüssel: praegusest viiest väljumisest väljub järgmisel nädalal neli ja ülejärgmisel kolm. Esimesena jääb ära kolmapäevane, siis teisipäevane lend. 34. nädalal teeb firma Brüsselisse ainult esmaspäevase ja reedese lennu, septembri esimesel (37.) nädalal asendub neljapäevane kolmapäevasega. 36. nädalal teeb EA liinil nädalaks viis väljumist mõlemal suunal. Oktoobri viimasel (44.) nädalal lõpetab Brüsselist reedene väljumine.

Barcelona: 27. oktoobrini lendama pidanud Barcelona laupäevane lend teeb viimase väljumise 26. septembril.

Hamburg: töötab augusti viimase nädalani, laupäevane õhtune lend asendub viimaseks nädalaks Tallinnast 08.05 väljumisega ja Hamburgist 09.35 väljumisega.

Muutuseid lennuplaanis esineb ka Stockholmi liinil.

Lisaks ärajäävatele lendudele alustab Estonian Air 27. juulist lende liinil Tallinn-Peterburi, 24. augustist lendab Estonian Air ka liinil Tartu-Stockholm ja 9. septembrist lisandub Estonian Airi lennugraafikusse liinil Tallinn-Berliin lisaks esmaspäevasele ja reedesele otselennule ka kolmapäevane lend.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077