Autor: Rivo Sarapik • 14. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVR Cargo koondab suvel enam kui kümnendiku töötajaid

Seoses maailmamajanduse kriisist tingitud kaubaveomahtude olulise langusega koondab Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Cargo juuli lõpus ja augusti alguses 110 töötajat.

Tänavu esimsel poolaastal vedas veoettevõte EVR Cargo 4,82 miljonit tonni kaupu, mis on 37 % vähem, kui mullu samal perioodil, teatas ettevõte. "Kuigi esimesel poolaastal suurenes näiteks kivisöe vedu mullusega võrreldes neli korda ja väetisi vedasime esimesel poolaastal sama palju kui eelmisel aastal kokku, pole mahud piisavad, et kompenseerida muude kaubagruppide langusi ega anna põhjust loota endiste kaubaveomahtude kiireks taastumiseks," kommenteeris Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Esimesel poolaastal veeti Eesti Raudtee infrastruktuuril kokku 12,21 miljonit tonni kaupu.

Koondatavad töötajad on valdkondadest, kus kaubaveodude vähenemine on mõjutanud enam töö mahtu. Koondamine hõlmab veeremiteenistuse (sealhulgas Tapa depoode), vagunimajanduse, müügi- ja turundusosakonna ja, kaubaveoteenistuse veduriteenindus osakonna töötajaid aga ka administratsiooni. Piirkonniti koondatakse enim Tallinnas ja Harjumaal ning Tapa töötavaid inimesi.

Mais leppis Eesti Raudtee kontsern raudteelaste ametiühingutega kokku, et vajadusel on võimalik kulude optimeerimiseks koondada aasta jooksul kuni 157 töötajat, millele lisanduvad koondatavad ametikohad juhtkonnast.

Sama kokkuleppega pikenes käesoleva aasta lõpuni ettevõtte ja ametiühingute vahel sõlmitud koondatavate töötajate sotsiaalprogramm, mis toetab koondatavaid ümberõppel jms.

Eesti Raudtee kontsernis töötas 1.juuli seisuga 1810 töötajat, sealhulgas tütarettevõtte EVR Cargo 921 töötajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077