Autor: Rivo Sarapik • 9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Posti teel mündimüüja tegemiste vastu varemgi hoiatatud

Posti teel postkastidesse münte saatva Eesti Mündiäri tegevust juhtiva Remigijus Dinda tegemiste suhtes on Tarbijakaitseamet varemgi tähelepanelik soovitanud olla.

Postiteel münte müüvat ettevõtet esindab Remigijus Dinda, kellest Äripäev kirjutas 2006. aastal, et tema esindatud ettevõte, üle maailma kodukaunistuse, kokanduse, looduse ja muil teemadel köidetavaid infomaterjale levitav IMP Baltic kasutas oma toodete reklaamimisel Eestis olematuid inimesi.

Leedu firma UAB IMP Baltic on meedia ja Tarbijakaitse huviorbiidis olnud varemgi. Näiteks hoiatas Tarbijakaitseamet inimesi sama firma pakkumiste eest 2008. ja 2006. aastal. 2004. aastal algatas Tarbijakaitseamet järelevalvemenetluse posti teel katalooge "Loomariigis" ja "Koduarsti ABC" firma suhtes.

Tänavu veebruaris aga sai rakverelane Tarmo Terava ebameeldiva kogemuse osaliseks, kui inkassofirma Lindorff Eesti AS ähvardas teda kui võlglase avalikustada vastavates andmebaasides või kaevata ta hoopis kohtusse veendumata, et tegelikult Terav võlgu polegi. Inkassofirmale andis olematu nõude IMP Baltic, kirjutas Lääne-Virumaa nädalaleht Kuulutaja.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna peaspetsialit Kadri Kauksi kommenteeris eile, et Tarbijakaitseamet on olnud ühenduses Mündiäri esindajaga ning lähipäevil peaks aset leidma ka kohtumine, kus Mündiäri lubas toimuvat selgitada ning lisada ka tõestusmaterjalid, et tegemist on tellimuste täitmisega. "Tarbijakaitseameti poole pöördunud tarbijate väitel ei ole nemad kõnealust münti tellinud ning Tarbijakaitseamet jääb oma seisukoha juurde, kuni Mündiäri tõestab vastupidist," lisas Kauksi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077