Autor: Rivo Sarapik • 6. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda, Piilmann ja Soll maksid Aviesi eest 4,7 miljonit

Novembris müüs ART Reisipartner Avies Holding ASile 196 404 lennufirma AS Avies aktsiat. Tehingu hinnaks kujunes 4,7 mln krooni.

Avies Holding kuulus ostu hetkel võrdselt kolmele firmale - Baltum Consult OÜ, GKG Investeeringute AS ja Tristen Trade OÜ.

Esimese omanik on Allan Soll, teine kuulub läbi Linderin Grupp OÜ Oliver Kruudale ja kolmanda omanik on Priit Piilmann.

Aasta lõpu seisuga oli tehingust kätte saadud 2 mln krooni, selgus ART Reisipartneri majandusaasta-aruandest.

Tänaseks on Kruuda GKG Investeeringute AS oma osalusest loobunud, Baltum Consulti osalus on kasvanud GKG osaluse võrra.

"See on teiste meeste äri. Eelmisel aastal, kui ajad olid veel ilusad, sai küll plaane peetud, kuid tänases majandussituatsioonis mina selle asjaga kaasa ei lähe," märkis Kruuda lennukiostu aasta alguses kommenteerides ja lisas, et peab eelkõige hoolt kandma oma toiduaine- ja meediatööstuste eest.

Allan Solli sõnul tekkis Aviesi vastu huvi osalt seetõttu, et Eestis on regulaarlennundus soiku jäänud.

Aviesi juht Valentin Manuša ja üks endistest osanikest Mart Jõe jäid lennufirma müüki kommenteerides kidakeelseks. Manuša sõnul ootab firmat 2009. aastal "ebatüüpiline" aasta, kus lennufirmade ette kerkivad mitmed küsimused.

Manuša otsustas ART Reisipartneri tänavu likvideerida, kuna äritegevus pole majanduslikult mõttekas.

ASil Avies on tänase seisuga maksuvõlg 1,2 mln krooni, enamus sellest moodustab sotsiaalmaks. Võlg on täies mahus ajatatud.

Avies on 1991. aastal asutatud lennufirma, mis lendab Tallinna-Kärdla ja Pärnu-Kihnu liinil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077