Autor: Rivo Sarapik • 2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keil M.A maksis 2,5 mln krooni dividende

343 mln kroonise käibe juures teenis ettevõte 29 mln krooni puhaskasumit. Ettevõte maksis dividendideks 2,460 mln krooni, eelmisest aastast 1,2 mln krooni vähem.

Ehkki ettevõtte käive kahanes eelmise aastaga võrreldes 15 ja kasum 23%, olid aasta tulemused olid ettevõtte jaoks head, kommenteeris ettevõtte tegevjuht ja üks omanikest Margus Mängel firma aasta-aruandes.

Peamise osa käibest teenis firma MAN veokite müük, teenindus ja vaurosamüük. Uute veokite müügis toimus koguseline langus - 2007. aastal müüdud 245 veoki asemel tehti kaubaks 147 veokit, puudutab see veokeid täismassiga kuus tonni ja enam. Languseks 40,4%. Raskeveokite müük Eestis vähenes eelmisel aastal üldse kolmandiku võrra.

Firma turuosa langes samuti, 2007. aasta 13,1% pealt 12,1% le. Põhjuseks tootmismahtude puudumine veokite valmistajatehastes ja seoses sellega tehasepoolne jäik tootmiskohtade jaotuspoliitika aasta esimeses pooles. Lisaks vähenes MAN veokitega seotud töökojateenuse ja varuosamüügi maht - Tallinna esinduses vastavalt 2 ja 10%.

Keil M.A on andnud pankadele autode ja haaguiste tagasiostugarantii. Potentsiaalseks tekkida võivaks kahjuks on arvestatud ostuhinna ja turuhinna vahe. Võimalikeks tagasiostukuludeks hindab firma sel aasta 1,2 mln krooni ja tuleval aastal 3,7 mln krooni.

Keskmiselt andis ettevõte eelmisel aastal tööd 50 inimesele.

2009. aasta üheks eesmärgiks on ettevõttel MAN veokite turuosa suurendamine Eestis.

Keil M.A omanikud on 56% ulatuses Saksamaa kodanik Helmut Friedrich georg Keil ja võrdselt 21,6% osalust omavad Margus ja Andres Mängel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077