Autor: Rivo Sarapik • 29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tolli töös homsest poolepäevane katkestus

Ülehomme rakenduvad uued tolli infosüsteemid toovad klientidele muudatusi.

Tänavu 1. juulil rakendub Euroopa Liidus julgeoleku ja turvalisuse kontrolli põhimõte üle tollipiiri toimetatava kauba suhtes. See toob kaasa uute tollisüsteemide rakendamise ning klientidele vajaduse taotleda uued kasutajaõigused, teatas Maksu- ja tolliamet.

Sel päeval jõustuvad Euroopa Liidus täismahus julgeoleku meetmed ning julgeoleku muudatuse rakendussätted, milles on sätestatud julgeoleku ja turvalisuse kontrolli läbiviimise põhimõtted üle tollipiiri toimetatava kauba suhtes.

Selleks, et tagada ühiskonna kaitse asjakohaste riskipõhiste kontrollmeetmete kaudu, rakendatakse Euroopa Liidus impordi kontrollisüsteem (ICS), ekspordi kontrollisüsteem (ECS) ja transiidi andmevahetuse süsteem (NCTS) ning luuakse ettevõtjate registreerimiseks ja identifitseerimiseks tollitoimingute teostamisel ühtne Euroopa Liidu andmebaas EORI (Economic Operators Registration and Identification System).

Uutele süsteemidele üleminekul katkestatakse 30.06 kell 18 kuni 01.07 kell 12 kõikide tolli infosüsteemide töö.

Maksu- ja Tolliamet palub klientidel infosüsteemide uuendamise ajal arvestada tolliteenuse osutamise häirete ja katkestusega ning soovitab võimalusel selleks ajaks tollivormistust nõudvaid kaubavedusid mitte planeerida. Alternatiivina on võimalik kasutada eelpool nimetatud perioodil tollivormistuse läbiviimiseks asendustoiminguid.

Ühtlasi juhib Maksu- ja Tolliamet tolliklientide tähelepanu, et seoses uute süsteemide kasutuselevõtuga toimuvad muudatused ka kasutajaõiguste taotlemisel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077