Autor: Rivo Sarapik • 22. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair alustab kolme uut liini Itaaliasse

Finnairi ja Itaalia suuruselt kolmanda lennufirma Meridiana koostöö avab lennuliinid Sardiiniasse, Sitsiiliasse ja Firenzesse

Tänasest alustavad Finnair ja Itaalia lennufirma Meridiana koostööd seoses Helsingi ja Itaalia vaheliste lendude koodide jagamisega. Finnairi reisijad saavad nüüd lennata Itaalia sihtkohtadesse: Sardiiniasse, Sitsiiliasse ning Firenzesse, teatas lennufirma.

„Itaalia on väga populaarseks reisisihtkohaks nii Finnairi Põhja-Euroopa klientide kui ka Aasiast saabuvate turistide seas. Tänu lennukoodide jagamisele saavad Finnairi kliendid nüüdsest lennata ka Lõuna-Itaalia populaarsetesse puhkuseveetmiskohtadesse,“ ütles Finnairi Baltimaade müügidirektor Jan-Michael Nigmann.

Uue koostöölepingu kohaselt saab Finnair oma klientidele pakkuda lennusihtkohti Sardiinia linnadesse nagu Cagliari ja Olbia, Palermosse Sitsiilias ning Firenzesse. Itaalia lennufirma Meridiana saab omakorda õiguse lennata Finnairi sihtkohtadesse: Amsterdami, Rooma ja Pariisi.

Palermo ja Cagliari on Sitsiilia ja Sardiinia saarte pealinnad. Olbia asub Sardiinia populaarses Costa Smeralda piirkonnas saare põhjakaldal. Olbea on tuntud oma ilusate randade, kõrgkvaliteedilise turisminduse ning golfikursuste pakkujana. Firenze  asub Toscana maakonnas ning on kuulus oma renessansiaegse arhitektuuri ja maailmakuulsate  kunstiaarete poolest.

Meridiana lennufirma loodab koostöökäigus hakata jagama lennukoode lisaks Rooma ja Milano sihtkohtadele ka Finnairi suvehooajaks avatud lendudel Piisa ja Veneetsiasse.

Finnair teostab suvehooajal Tallinna ja Helsingi vahel regulaarlende viis korda päevas.

Lennukoodide jagamine (codeshare) on lennuettevõtjate vaheline partnerlus, mille puhul üks lennuettevõtja annab oma tunnuskoodi teise lennufirma lendudele ja müüb neid pileteid selle tunnuskoodiga. Selline kokkulepe võimaldab lennufirmal pakkuda lende sihtkohtadesse, mis ei kuulu nende põhimarsruutide hulka.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077