Autor: Rivo Sarapik • 14. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteeliiklus peatub Soomes ööpäevaks

Esmaspäeva öösel algav Soome raudteetööliste streik peatab raudteeliikluse kogu riigis 24 tunniks.

Streik algab 15. juuni varahommikul kell 3 ja kestab 16. juunil kella 3ni. Puudutab seisak nii reisijate- kui kaubavedu.

Täna väljuvad ja homme pärast streigi algusaega sihtpunkti jõudma pidavad rongid sõidavad oma sõidu lõpuni graafikupäraselt. Erandiks öörongid, millele teenusepakkuja alternatiivid otsib.

- kõikide täna õhtul Põhja-Soomest väljuvate öörongide sihtpunkt on Helsingi. Autosid vedavaid koosseisud ei peatu Tamperes ja Turkus. Magamisvagunid ei sõida samuti Turkusse. Turkusse reisijail soovitatakse busside teenuseid kasutada.

- kõik Helsingist väljuvad öörongid sõidavad oma sihtkohta. Erandiks Kemijärvi (P 865) rong, mille lõppjaam on Rovaniemis.

- Moskvast Helsingisse väljuva Tolstoi (P32) rongi sihtjaam on Vainikkala. Moskvasse sõitjad viiakse Vainikkalasse bussidega.

Raudteeliiklus taastub Soome raudteel teisipäeva varahommikul kell 3. Esmaspäeva ööl vastu teisipäeva öörongid ei välju.

Kahe ametiühingu ühisstreik protesteerib Soome riigiraudtee VR plaanitavat 1500 töölise sundpuhkusele saatmise vastu. Ametiühingud teatasid, et streik ei ole niivõrd raudteefirma kui valitsuse riigifirmade toetamise poliitika vastu.

Keskmiselt kasutab igapäevaselt VR teenuseid ca 200 000 reisijat. Raudteefirma teatel ei ole võimalik vedusid alternatiividega asendada.

Riigifirmade tegevuse eest vastutav kaitseminister Jüri Häkämies kommenteeris YLEle, et ei saa streigi mõttest aru. "Minu arvates on see tõsine ja kahetsusväärne, sest see põhjustab põhjenndamatut kahju raudteefirma klientidele ja firma mainele. Loodan, et nad mõtlevad veel, sest selliseks päevaseks seisakuks pole alust."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077