Autor: Mariliis Pinn • 9. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti peadirektoriks saab Tamur Tsäkko

1. juulist saab Eesti Riikliku Autoregistrikeskusega ühineva Maanteeameti peadirektoriks Tamur Tsäkko.

Tamur Tsäkko on sündinud  1. jaanuaril 1964. aastal, lõpetanud 1982. aastal Põlva keskkooli.  1988 lõpetas Tsäkko Tartu Riikliku Ülikooli kehakultuuriteaduskonna ning on aastal 2006 omandanud magistrikraadi Eesti Kõrgemas Kommertskoolis ärijuhtimise erialal.  Tsäkko on end täiendanud Rootsis ja Šveitsis.  Varasemast on tal kaheksa-aastane töökogemus finantsasutuses erinevate rahvusvaheliste projektide, riskide ja kriisisituatsioonide juhtimisel, lisaks on ta töötanud seitse aastat õpetajana. Tamur Tsäkko on töötanud Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) peadirektorina alates 1. detsembrist 2003.

„Soovin tänada maanteeameti senist juhtkonda. Maantee-ehitus on pikaajaline protsess ning tehtud tööde ja otsuste vilju näeme alles aastaid hiljem,“  ütles Tamur Tsäkko, lisades, et ARK seniste ülesannete lisandumine Maanteeameti igapäevatöösse loob võimalused teha efektiivset koostööd liiklejate, sõidukite ning maantee- ja ühistranspordi valdkonnas, mis annab kindlasti panuse liiklusohutuse parandamisse, teede planeerimisse ning ühistranspordi korraldamisse.   

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on uuel peadirektoril tänastes tingimustes ees olulised väljakutsed liiklusohutuse ja teede arendamisel. „Täna on oluline kasutada iga riigieelarvesse laekunud krooni otstarbekalt. Selleks, et liiklus oleks ohutum ja turvalisus paraneks, tuleb teid ja infrastruktuuri arendada ajale vastavalt,“ ütles Parts.

Selle aasta veebruarist Maanteeametis peadirektori kohuseid täitnud Koit Tsefels jätkab ühinenud Maanteeametis peadirektori asetäitjana. Maanteeamet ja Eesti Riiklik Autoregistrikeskus ühinevad 1. juulil, kaubamärgina säilib ka ARK.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077