Autor: Mariliis Pinn • 3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estravel: e-arve kulud kahvatuvad kasude kõrval

Möödunud aasta sügisest on Estravel teinud tööd, et täielikult e-arvetele üle minna. Firma juht selgitas, et kõiki e-arvega kaasnevaid kokkuhoiukohti esmapilgul ei näegi.

Estravel AS-i tegevdirektor Anne Samlik selgitas, et Itella oli loomulik partner koostööks e-arvete alal, kuna nendega on sujunud hästi ka Soome emafirma koostöö, lisaks oli oluline, et e-arved toimiksid ka Lätis ja Leedus. E-arvetele ülemineku kulu ei ole tema sõnul mainimisväärne. „Kõige suurem kulu oli inimeste ümberõppimine. Kulud kahvatuvad kasude kõrval ja ei oska öeldagi kui palju täpselt kokku hoiame, tööaeg, paberid, toonerid jne,“ selgitas ta.

 „Tänaseks on e-arved krooniarved ja veel paar valuutata, kuid me opereerime 15 erineva valuutaga,“ selgitas ta. Samlik tõi välja, et eriti keeruline on ühtset formaati kokku leppida. „Eestiks võidakse ju ühtne formaat kokku leppida, kuid raske on selgitada Uus-Meremaa hotellile, et me tahame just sellist ja sellist arvet,“ selgitas ta.

Ta tõi välja, et kui kõik läbi mõelda, muudavad e-arved elu lihtsamaks. „Tavaliselt ootab viseerimist vajav arve puhkusel olija laual hunnikus, tekivad viivised. Kui on 11 kontorit Eestis, lisaks 2 Lätis ja 1 Leedus, siis on arvete liikumine pikk protsess. Lisaks tööjõukulud,“ selgitas ta.

TallinnHotelsi tegevjuht Ain Käpp ütles, et tulevikus tahavad nad rohke koostööpartnerite ja külalistega tegelda ning kõik mitte sellega seotud tuleb optimeerida. „Funktsionaalsus, sobivus hind, ega see kerge valik pole,“ loetles ettevõtte juht, kes loodab peagi oma firmas e-arvete süsteemi juurutama hakata.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077