Autor: Rivo Sarapik • 1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Air France’i reisilennuk kadus Atlandi kohal

Air France’i Brasiiliast Pariisi teel olnud reislennuk on Atlandit ületades kaduma jäänud.Viimaste teadete kohaselt sattus lennuk äikesetormi.

Air France esindaja Francois Brousse ütle, et võimalik on, et lennuk sai välguga pihta, kui sattus tormi ja turbulnetsi meelevalda. Neli tundi pärast Rio de Janeirost lahumist saatis lennuk automaatse signaali elektriprobleemidest.

Reuters vahendas, et sõjaväe lennukid otsivad lennukit Brasiilia kirde rannikult. Sõjaväe esindaja Henry Wilson kinnitas, et lennukid tõusid õhu Fernando de Noronha saarelt.

Prantsuse transpordiminister Jean-Louis Borloo ütles, et tõenäoliselt on tegu õnnetusega ja ta välistas kaaperdamise, vahendas BBC News.

Lennuk lahkus Rio de Janeirost eile õhtul ja oleks pidanud täna kell 11.15 kohaliku aja järgi Pariisi saabuma (kell 12.15 Eesti aja järgi).

Õhulaevaga kadus kontakt eile õhtul. Brasiilia rannikul lennuki kadumaminekut kinnitas ka Brasiilia õhujõud. Otsinguid alustati rannikust ca 350 km kaugusel asuva saare Fernando de Noronha lähistel.

Ühe ametniku sõnul on võimalus, et tegemist on lennuki sideseadmete veaga, kuid see viga on väga haruldane, vahendab BBC AFP infot.

„Me oleme väga mures,“ lisas ta. „Lennuk kadus monitoridelt mitu tundi tagasi.“

Lennuk oli Airbus A330-200.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy isiklikult läks lennujaama, et lohutada teadmata kadunute pereliikmeid ja lähedasi. Airbus A330 pardal oli 231 inimest, neist 15 meeskonnaliikmed, enamikus prantslased ja brasiillased.

Prantsuse valitsus lükkas lennukiröövimise hüpoteesi umber ja keskendas kõik jõupingutused lennuki asukoha määramiseks. Kõik viitab sellele, et lennuki võib leida Aafrika lääneranniku lähistel.

Tuleb hakata leppima halvima versiooniga juhtunust. Kõik viitab sellele, et on juhtunud õnnetus, ütles üks otsingus osalejatest. Küsimus on praegu selles, et mis tüüpi õnnetus juhtus. Kas toimus plahvatus õhus lennu ajal või juhtus kokkupõrge maandumisel. Oli kuidas oli, praegu on tõenäoline, et eluga pääsenud ei ole keegi.

Radariekraanilt kadus lennuk eile õhtul, kui Brasiilia rannikul radari nn levialast väljus. Atlandi ookeani radar ei kata, vahendas BBC.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077