Autor: Mariliis Pinn • 28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia tahab õhukaubaveos Tallinnast mööduda

Selle aasta 1. novembril rakenduvad Riia lennujaama uued tariifid, millega lennujaam loodab eriti meelitada kaubavedajaid.

Riia lennujaama juhatuse esimees Krisjanis Peters usub, et uues tariifid võivad suurendada lennujaama kaubavedu. „Alles üsna hiljuti me suutsime lõppude lõpuks Tallinnast vedude teenindamise mahult mööda minna. Praegu käivad meil läbirääkimised lennukaubavedajatega, kuivõrd nendele kahanes Riias tariif 75%. Suujuures on enamik kaubaveost seotud transiidiga teistesse riikidesse. Kohalikul turul on nõudlus mõistetavatel põhjustel väike ja väheneb veelgi,“ lisas ta.

Riia lennujaama juhatuse liige Janis Balkens selgitas, et uute hindade mõju võib jagada kahte etappi. „Talvel, kui reisijate arv kahaneb, pole mõtet uusi tegijaid oodata. Järgmine talv kujuneb täpselt niisama halvaks kui möödunu ja meie peaülesanne on mitte kaotada siin juba töötavaid lennufirmasid. Aga järgmisel suvel me usume, et osa siit eelmisel aastal lahkunud lennuveofirmasid võib tagasi pöörduda,“ täpsustas ta.

Samas Krisjanis Peters leiab, et airBaltic ja Ryanair selle määratlusega rahul ei peaks olema, sest nende jaoks lähevad lennujaama teenused kallimaks. „Aga asi on selles, et lennujaama infrastruktuuri kasutamise tasu pole vedajatele kõige tähtsam väljaminek, see ei mahu isegi tähtsuselt esimese kümne sisse,“ lisas ta.

„AirBalticuga, kelle peakorter asub Riias, suhtlesime me juba uute tariifide väljatöötamise ajal väga tihedalt ja jõudsime lõpuks ühisnimetajani. Ryanairiga polnud läbirääkimised nii tihedad, aga juba suval alustame nendega konsultatsioone. Usun, et ka need kujunevad õnnestunuks ja iirlased Riiast ei lahku, kas või sellepärast, et meie tariifid on ikkagi kõige madalamad regioonis ja ELis,“ ütles Janis Balkens.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077