Autor: Mariliis Pinn • 22. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beweshipi juht: tegu on sulidega

Beweshipi juhi Aare Silla sõnul on Mediron Logistics OÜd raske nimetada ekspedeerijaks.

„Eelmisel aastal saime neilt tööd. Aeg oli ilus, kontroll nõrk. Oli suvi, mil tööl olid väiksema kogemusega inimesed. Leping vormistati korrektselt, oli raske arvata, et tegu on sulidega,“ rääkis firmajuht, kes vedas enne arvete tasumist Mediron Logistics OÜ tellimusel 4 koormat. Vahepeal oli Silla sõnul Mediron Logistics OÜ esindajad kadunud.

Veebruaris viiendat koormat ei antud Beweship kliendile enne kätte, kui laekus raha. „Siis osa raha tuli ja saatja palus kauba kätte anda. Süda läks haledaks ning andsime kauba ära, oleks pidanud karmini käituma,“ ütles Sild, kelle sõnul ei oleks pidanud nii tegema. Kokku ostus vedaja teenust 150 000 krooni eest, millest võlgu ollakse 40 379 krooni. „Olime ühed õnnelikumad,“ lisas ta.

Siiski ei looda Sild, et viimast raha näeb, kuna ekspedeerijaga puudub igasugune kontakt.

Ta hoiatas, et vedajad peaksid võimalusel uurima, kelle tellimusi nad vastu võtavad, sest sulisid on palju tekkinud. „Majanduse langusega tekib suurem kuritegevus. Enne me sellest aru ei saa, kui omal nahal tunda saame. Tuleb väga ettevaatlik olla. Rohkem tasub usaldada firmasid, kes on ERAA või ELEA liikmed, või suhelda kliendiga otse. Tasub tausta uurida ja kahtlustada võõraid meela jutuga väga korrektsete lepingutega tüüpe, kes väga palju lubavad,“ rääkis firmajuht, kes sai valusa õppetunni, kui nüüdseks tegevuse lõpetanud Tartu ekspedeerija Revalcorp OÜ arved tasumata jättis. „Ilma krediidilepinguta enam tööd ei tee,“ lisas ta. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077