Autor: Mariliis Pinn • 15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laevaühenduse algus Ruhnuga lükkub edasi juunikuusse

Mai keskel käivituma pidanud laevaühendus Ruhnuga lükkub sobiva laeva puudumisel edasi vähemalt juunikuusse.

Sel kuul veel laevaliini ei tule, peame leppima ühekordsete tellimusreisidega,” ütles Oma Saarele Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Virge Pihel.

Nõunik märkis, et pärast senise vedajaga lepingu lõpetamist alustatud riigihanget läbivaks probleemiks on sobivate laevade vähesus.

Hankedokumendid saadeti kahele potentsiaalselt huvitatud laevaomanikule, ent kvalifitseerus vaid üks – OÜ Kihnumadal, kelle väljapakutud sõidugraafik ei ole aga ruhnlastele meeltmööda. “Kuna OÜ Kihnumadal oma laev ei ole praegu veel merekõlbulik ja nad peavad kasutama oma partneri laevasid, siis on võimalused piiratud ja ruhnlased ei ole selle graafikuga rahul,” rääkis Pihel.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et Ruhnu vallale teadaolevalt ei ole Kihnumadala väljapakutud laev Vesta Ruhnuga ühendusepidamiseks sõidukõlbulik.

Veeteede ametilt saadud andmetel on Vestal kõik meresõidudokumendid aegunud ja laev praegu merd ei sõida. Virge Pihel märkis, et maavalitsusele esitatud kvalifitseerumisdokumentides on esitatud aga kolm laeva, lisaks Vestale on OÜ-l Kihnu Veeteed ka alused Amalie ja Liisi. Seega ei ole Vesta aegunud dokumendid nõuniku sõnul põhjus, et hange nurjunuks tunnistada, ning läbirääkimised jätkuvad.

Aare Sünter pakkus, et üks võimalus keerulisest olukorrast väljapääsu leidmiseks oleks tuua liinile reisiparvlaev Amalie, mis ei hakka aga sõitma iga nädal, sest laev on hõivatud plaanilise graafikuga liinil Munalaid–Kihnu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077