Autor: Viktor Filonenko • 13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuselt sääst sadu tuhandeid

Paljude Euroopa Liidu kindlustusseltside tulek Eesti turule ning kindlustusmaaklerite konkurents võimaldab transpordiettevõtetel vähendada kindlustuskulutusi.

"Meil õnnestus kärpida oma kindlustuskulusid 400 000 krooni võrra," ütles Parme Trans OÜ juhatuse liige Juri Šehovtsov.

Tema sõnul tõusis küsimus päevakorda pärast kindlustuskulude analüüsi. "Tulime järeldusele, et maksame kindlustuse eest liiga palju. Meie autopargis on peaaegu 70 autot. Viimase nelja aastaga maksime CMR-kindlustuse eest umbes 7-8 miljonit krooni, aga kindlustushüvitist saime kõigest 800 000-900 0000 krooni," selgitas Šehovtsov.

Kindlustusmaaklerite abiga leidis firma optimaalse lahenduse. "Kui varem kulutasime aastas kindlustusele ligikaudu 1,6 miljonit krooni, siis nüüd on see summa kõigest 1,2 miljonit krooni," rääkis Šehovtsov.

Kindlustusseltsi Marks ja Partnerid juhataja Jaan Marks kinnitas samuti, et kindlustusturul valitsev olukord on transpordiettevõtetele soodne. "Eesti kindlustusturule tuleb juurde uusi pakkumisi. Kasutades oma käsutuses olevat infot, oskusi, teadmisi ja kogemusi, võivad kindlustusmaaklerid leida optimaalsed kindlustuse variandid," seletas Marks.

Tema sõnul käib Eesti kindlustusturul pidev rebimine, kuna tekivad aina uued ja uued tegijad. "Litsentse väljastatakse igal aastal. Mis on aga peamine - pärast Eesti liitumist Euroopa Liiduga on teistes liikmesriikides tegutsevatel kindlustusettevõtetel lihtsam laieneda Eestisse. Nad ei pea avama siin oma filiaale, vaid tegutsevad kindlustusmaaklerite kaudu, kes suhtlevad otse klientidega," rääkis Marks.

Ka kindlustusmaaklerite vahel käib tihe konkurentsivõitlus, mis soodustab odavamate kindlustusteenuste ilmumist turule. "Kogemustega maakler võib tuua kliendile päris suurt kokkuhoidu," rääkis Marks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077