Autor: Rivo Sarapik • 11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis raudteeveod kasvasid

Aprillis veeti Eesti Raudtee infrastruktuuril kokku 1,92 miljonit tonni kaupu. Võrreldes eelmise aastaga oli see 0,8% suurem kogus, kuid võrreldes eelmise kuuga ligi 13% vähem, teatas ettevõte.

Nelja kuu kaubaveomaht Eesti Raudtee infrastruktuuril on kokku 8,4 miljonit tonni ehk ligi 11% väiksem eelmisest aastast. Samas on regioonis paiknevate teiste riikide raudtee kaubaveod vähenenud keskmiselt 30 %.

Naftat ja naftasaadusi veeti aprillis kokku 1,38 miljonit tonni ja veod olid 5% suuremad kui aasta tagasi. Teisel kohal oli põlevkivi 0,14 miljoni tonniga ning siin veod suurenesid 3%. Kivisütt veeti mulluse 65 tonni asemel 0,11 miljonit tonni. Ka väetisi veeti natuke üle 0,1 miljoni tonni, kuid selles kaubagrupis kogused vähenesid 22%.

Nelja kuuga on nafta ja naftasaaduste vedu vähenenud Eesti Raudteel 7%, olles kokku 6,1 miljonit tonni. Põlevkivi veomaht oli 0,81 miljonit tonni ja vähenemine 27%. Kivisütt on käesoleval aastal kokku veetud 0,36 miljonit tonni ning eelmisel aastal olid selle kauba veomahud marginaalsed. Väetiste vedu oli kokku 0,31 miljonit tonni ja mahud 28% väiksemad.

Veoliikides ulatus transiidi maht 6,8 miljoni tonnini ja oli samasuur nagu aasta tagasi. Kohalike vedude miljon tonni oli eelmisest aastast 32% väiksem.

Importvedudes veeti kokku 0,42 miljonit tonni ja veod vähenesid 47%.Eksportvedudes kogused raudteel vähenesid 54%, olles kokku 0,15 miljonit tonni.

Veoettevõtete lõikes vedas EVR Cargo 3,4 miljonit tonni, mis oli 38% vähem kui aasta tagasi. Westgate Transport vedas kokku 2,7 miljonit tonni, mis oli võrdne eelmise aastaga. E.R.S. veomahuks oli 2,2 miljonit tonni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077