Autor: Mariliis Pinn • 7. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink: kokkulepe ei arvesta majanduskriisiga

Tallink leiab, et ametiühinguga sõlmitud kollektiivlepingus ei ole aga arvestatud tänaseks kättejõudnud majanduskriisiga

Tallinki eesmärk on võimalikult säilitada töötajatele töökohad ning praegune palgatase, kommneteeris AS-i Tallink Grupp personali- ja arendusdirektori Taavi Tiivel Eesti Meremeeste Sõltumatut Ametiühing teadet.

EMSA teatas, et 4. mai õhtupoolikul teavitas Tallink ametiühingule, et lükkab ühepoolse otsusega edasi ühingu ja AS Tallink Grupp vahel mullu septembris kokku lepitud lisatasu maksmise pikaajalise töö eest.

"Samas ei ole tänases olukorras edasine palgatõus võimalik, olgugi, et seda eelmisel aastal veel planeeriti. Tänases raskes majandusolukorras tegutsevad aga kõik ettevõtted säästurežiimil ning paratamatult on paljudes kohtades juba palku alandatud, seda nii riiklikus kui ka erasektoris. Ametiühinguga sõlmitud kollektiivlepingus ei ole aga arvestatud tänaseks kättejõudnud majanduskriisiga," selgitas ta.

Tallink avaldas suure kahjumiga lõppenud esimese poolaasta tulemuste juures info, et kavatseb ka personalikulude osas kokku hoida ning üheks selliseks sammuks on varem kavandatud palgatõusude edasi lükkamine. "Antud palgatõusu ehk nn staažitasude rakendamist soovime esialgselt edasi lükata järgmise aasta sügisesse. Oleme sel teemal kohtunud ka enamiku oma töötajatega selgitamaks tekkinud olukorda. Kahjuks aga ei ole leidnud ametiühing kolme nädala jooksul aega meiega antud teemat arutada, meie kohtumine leiab aset alles tuleval nädalal. Hetkel jääb ametiühingu sellise tegevuse eesmärk selgusetuks," lisas ta.

"Veel 2008. aasta sügisel tõstis ettevõte kõikide Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete palkasid üle 15 protsendi. Samuti on Tallink veel sel aastal loonud üle saja uue töökoha," tõi ta välja.

"Loodame endiselt, et jõuame antud küsimuses ka ametiühinguga vajalike kokkulepeteni," lisas Tiivel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077