Autor: Mariliis Pinn • 30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa on taas huvitatud uuest Narva sillast

Venemaal on taas tärganud huvi üle Narva jõe uue silla ehitamise vastu, kinnitas eile Jõhvis Leningradi oblasti asekuberner Grigori Dvas.

Grigori Dvasi kinnitusel ei häiri probleemid riikidevahelistes suhetes praegu kuidagi Leningradi oblasti ja Eesti ettevõtjate koostöövõimalusi, kirjutas Põhjarannik.

"Ma ei salga, et neli-viis aastat tagasi külmutati just minu algatusel uue silla rajamiseks vajalikud ettevalmistused," tunnistas eile Dvas kohtumisel Ida-Viru ettevõtjatega. Tegu oli poliitlise vastuaktsiooniniga Eesti otsusele loobuda Narva elektrijaamades Slantsõ põlevkivi kasutamisest.

"Meie arvates oleks üsna rumal selle vana asja pärast pikalt solvuda. Probleemid on maha võetud ja mingeid takistusi silla rajamiseks ma ei näe. Me oleme valmis koostööks," ütles ta ja lisas, et Venemaa transpordiministeerium on otsustanud asuda uue silla küsimuses Eestiga läbi rääkima.

Grigori Dvas märkis, et uue silla vajadus tuleneb ilmselgelt nii Venemaa kui Eesti huvidest. Ta soovitas mõlemal riigil teha ühiselt pingutusi selle nimel, et tõuseks Tallinna-Narva-Peterburi transpordikoridori tähtsus, kuna üle-euroopalise logistika kontekstis on tegu praegu teisejärgulise teega, mille kasutamisega kaasnevad kõrgemad kindlustustariifid, ja osa vedajaid hoiab sellest üldse eemale, eelistades kaupu liigutada Helsingi kaudu. "Ametliku tunnustuse saamine tooks juurde nii kaubamahte kui investeeringuid ning mõjuks soodsalt selle tee äärde jäävate piirkondade arengule," kinnitas Dvas.

Leningradi oblasti asekuberneri arvates ei ole põhjust karta, et kahel pool piiri asuvad noored sadamad Ust-Luga ja Sillamäe teineteisele konkurentsiga liiga teeksid. "Kaupu jätkub selles piirkonnas mõlemale ja jääb ülegi," kinnitas ta. "Neil sadamatel tuleb vaid kokku leppida, kes millele spetsialiseerub, ja sel juhul nad täiendavad teineteist."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077