Autor: Mariliis Pinn • 30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulikast saab taksot saab tellida SMSiga

Tulika Takso  annab võimaluse tellida edaspidi taksot ka mobiiltelefoni sõnumi abil, mis oluliselt parandab taksotranspordi kättesaadavust kurtidele.

„Tulika Takso hea kavatsus vajab veel testimist ning lahenduse tehnilist täiustamist, kuid on suureks abiks vaegkuuljate ja kurtide  inimeste teenindamisel,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

Tulika Takso juht Anne Rebane selgitas, et selline teenus oli vajalik just kurtidele ja tummadele, kellel on raske telefoniga taksot tellida. „Esimesed tellimused on juba tulnud ja süsteem töötab sujuvalt,“ lisas ta.

Samas selgitas ta Logistikauudised.net-ile, et süsteem on siiski väga algeline, pigem praktilise laadiga ja lihtsakoeline.

„Vaatame ja katsetame. Kui huvi on siis tuleme välja millegi ilusamaga, muudame telefoninumbri meeldejäävamaks jne,“ lisas Rebane. Siiski ei maksa seda oodata enne sügist.

Takso tellimise sõnum tuleb saata numbrile 53345859 ja tellimussõnumis tuleb kajastada, mis aadressil ja kellaajal taksot soovitakse, tellija nimi ja PIK kaardi number, kui tasutakse PIK kaardiga; vajadusel erisoovid. Juhul, kui telefoninumber on salastatud, tuleb sõnumisse märkida ka mobiiltelefoni number, et dispetšer saaks tellimussõnumile vastata, teatas Raepress.

Kui kellaaja kohta märge puudub,  teenindatakse tellimust üldises järjekorras ca  10-15 minuti jooksul.

Dispetšer vastab sõnumile viie minuti jooksul, kinnitades  tellimuse ja PIK kaardi kasutamise soovi puhul edastab ka kaardi jäägi.

PIK kaart on Tallinna Puuetega Inimeste Koja magnetkaart, millega saab teenuse eest tasuda. Kaardiga tehtud sõitude eest tasub Tallinna linn.

Tulika Takso teatas, et selline tellimuste vastuvõtmise süsteem ei ole tehniliselt testitud ja ilmselt võib esialgu ette tulla häireid - probleemid leviga, võrgu ülekoormatus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077