Autor: Mariliis Pinn • 29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhtul ja homme ei pruugi praamid Lääne-Eesti saartele sõita

Väinamere Liinid OÜ hoiatab reisijaid, et veetaseme edasisel langemisel võib parvlaevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil olla kolmapäeva õhtust neljapäeva õhtuni häiritud või koguni katkeda.

Väinamere Liinid OÜ teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul muudab veetaseme järsk langus Rohuküla-Heltermaa veeteel laevaliikluse jätkamise keeruliseks, teatas firma. „Palume reisijatel seoses EMHI ennustusega täna õhtust homme õhtuni jälgida prognoose ning arvestada veeoludega. Enne sadama poole sõitma asumist tasub kindlasti kontrollida viimast infot www.tuulelaevad.ee liikuvalt inforibalt, mis edastab kõige operatiivsemat infot otse sadamatest,“ lausus Hiiuväin.

Parvlaevadel on meresõiduohutuse seisukohalt kriitiliseks piiriks veetaseme langemine 50 sentimeetrit alla keskmise. Vastavalt EMHI hoiatusele on 29. aprilli õhtul kell 21st kuni 30. aprilli õhtuni kella 21ni oodata Rohuküla, Virtsu ja Pärnu sadamates veetaseme langust 50-70 sentimeetrini alla keskmise.

„Teeme kõik endast oleneva, et laevaliiklus Hiiumaaga täielikult ei katkeks. Oleme ette valmistanud võimalikud laevade vahetused. Vajadusel lisame koheselt ka täiendavad reisid Triigi-Sõru liinile,“ sõnas Hiiuväin.

Kuivastu-Virtsu ja Triigi-Sõru liinid ei ole veetaseme kõikumiste suhtes tundlikud, kuid Kuivastu-Virtsu liinil võivad neljapäeva õhtul tekkida tavapärasest pikemad järjekorrad, kuna lisalaev Harilaid tuleb vajadusel suunata Rohuküla-Heltermaa liini teenindama.

E-piletid konkreetsetele väljumistele muutuvad liiklushäirete korral eelisjärjekorra piletiteks, mis ei taga pääsu piletil näidatud väljumisele, aga võimaldavad pääsu laevale eelisjärjekorras. Laevadele võetakse sõidukeid põhimõttel 50 protsenti eelisjärjekorra reisijaid ja 50 protsenti üldjärjekorra reisijaid. Liikluse täielikul katkemisel liinil muudetakse e-piletite väljumisaegu tasuta ja ostetakse tagasi piletid täishinnas.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077