Autor: Rivo Sarapik • 23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

flyLAL alustab Eestis reisi- ja kaubaveoga

Leedu lennufirma Avia Solutions Group lõi Eestisse lennufirma flyLAL Charters Eesti. Ettevõte hakkab tegelema reisijate- ja kaubaveoga, lennates nii Euroopa, Aasia kui ka Aafrika erinevatesse regioonidesse.

Uus lennufirma hakkab vedusid teostama lennukite Boeing 737-300 abil. Avia Solutions Groupi peadirektori Linas Dovydenase sõnul otsustas Leedus tugevat tehnilist baasi omav ettevõte alustada laienemist geograafiliselt lähimatest naaberriikidest. „flyLAL Charters on juba mõnda aega Eestis reisijateveoga tegelenud. Senine kogemus näitab, et selles riigis on arvestatav nõudlus tšarterlendudele, mistõttu otsustasime Eestisse eraldi lennufirma luua. Oleme selle eesmärgi nimel koolitanud oma personali, pannud kokku eraldi lennukipargi ning sõlminud koostöölepingud erinevate klientide ja reisikorraldajatega,“ rääkis Dovydenas.

Tema sõnul plaanib flyLAL Charter Eesti käesoleva aasta jooksul lennutada vähemalt 90 000 reisijat. Planeeritud sihtpunktideks on Türgi, Tuneesia, Egiptus ja Hispaania.

Leedu lennufirma flyLAL Group Services UAB  ühendas käesoleval kuul kõik gruppi kuuluvad ettevõtted ning muutis oma nime Avia Solutions Group´iks. Lennukimeeskonna koolitusettevõte flyLAL Training muutis oma nime Baltic Aviation UAB-ks ning lennukite tehnilise hooldusega tegelev ettevõte flyLAL Technics on nüüdsest FL Technics AB. Ülejäänud gruppi kuuluvate ettevõtete nimed jäid endisteks.

Avia Solutions Group pakub tööd ligi 600-le kõrge kvalifikatsiooniga töötajale. Ettevõtte oodatav konsolideeritud käive 2009. aastal on ligi 400 miljonit litti.

Avia Solutions Group on Baltimaade suurimat lennundusteenuste infrastruktuuri omav ettevõte, mis tegeleb lennukite rentimise, tehnilise teenindamise ja remonditöödega, lennundusspetsialistide koolitamise, tšarterlendude korraldamise ja mitmete teiste teenuste pakkumisega. Avia Solutions Group AB alla kuulub seitse lennundusega seotud teenuseid pakkuvat ettevõtet: Avia Asset Management, Baltic Ground Services, BPC Travel, flyLAL Charters, FL Technics, Baltic Aviation Academy ja Passanger Terminal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077