Autor: Mariliis Pinn • 16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riias arutatakse lennunduse trende

Läti lennufirma airBaltic korraldab 29. aprillil Riias konverentsi “Going to North Hub Riga”, mis keskendub lennutööstuse globaalsetele trendidele ning lennuliiklusele Baltikumi regioonis.

Erilise tähelepanu all on Riia areng, kuna just Läti pealinnas asuvast lennujaamast on saanud oluline lennunduskeskus, teatas ürituse korraldaja.   

“Viimaste aastate arengutele tuginedes plaanime Riia lennujaama laiendada,” sõnas airBalticu president Bertolt Flick. „See on eesmärk, mille poole püüdlevad kõik asjassepühendunud. Kui soovime tugevdada Riia positsiooni ja võita reisijaid, peame juurde looma terminale, kauplemispindu ja teisi mugavusi, mida reisijad tänapäeval ootavad. Pidades silmas sotsiaalseid trende, tarbijaootusi ja –harjumusi ning järjest kasvavat lennutranspordi nõudlust, on just nüüd parim aeg diskuteerida Euroopa lennundustuleviku teemadel.“ 

Konverents annab lennutööstuse liidritele, valitsuste esindajatele ning teistele asjaosalistele Euroopa Liidust võimaluse vahetada seisukohti ning kogemusi lennundustööstuse arengusuundade teemal. Üks osa konverentsist keskendub eraldi Riia lennujaamale, mida kujundatakse Kirde-Euroopa lennuliikluse keskuseks.

Viimasel paaril aastal on Riia teinud lennunduskeskuseks arenemisel märgatavaid edusamme. Kuni 2004. ja 2005. aastani olid Riia, Tallinn ja Vilniuse lennujaamade reisijate arvud suures osas võrdsed, kuid tänaseks on Riia teistest Baltikumi lennujaamadest ette läinud ning saanud keskuseks, mille kaudu lendavad lisaks eestlastele ja leedulastele ka Skandinaavia ning Ida- ja Lääne-Euroopa reisijad.

“Going to North Hub Riga” konverentsil arutluse alla tulevad teemad on järgmised: globaalsed trendid lennutööstuses, Euroopa Liidu ja selle regioonide koostöö lennunduses, seadusandlikud arengud, reisijate voolavus, Riia lennujaam ja selle arendamine. airBaltic tutvustab konverentsil ka Riia lennujaama uue terminali disaini, mis peaks valmima 2012. aastaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077