Autor: Mariliis Pinn • 13. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post müüb 83 kasutatud sõidukit

Kõik sõidukid on varasemalt olnud kasutuses postiveol, enampakkumine viiakse läbi oksjoniportaali osta.ee vahendusel või kokkuleppel potentsiaalse ostjaga olenevalt ostetavate sõidukite kogusest, teatas ettevõte.

Eesti Posti administratiivdivisjoni juhi Kaido Padari sõnul otsib Eesti Post pidevalt uusi lahendusi transpordi tõhusamaks muutmiseks. „Võõrandamisele kuuluvate sõidukite hulgas on nii furgoonautosid, haagiseid, maastureid (4x4) kui ka kaubikuid ja sõiduautosid.“ Rääkis Padar.

„Kasutatud sõidukite tõttu on tarvis töös hoida oluliselt suuremat varuautode reservi, kuna kasutatud autod vajavad rohkem hooldetöid. Lisaks puudub kasutatud autodel tehasegarantii ja kogu remont tuleb 100% tasuda ettevõttel. Siia juurde lisanduvad ka sõidukite remonti viimise kulud.

Eesti Postil on kasutuses üle viiesaja auto, mis moodustavad Eestis suurima ühele äriühingule kuuluva autopargi. Saadetiste transportimisel postkontoritesse ja klientidele läbivad autod meie teedel enam kui 30 000 kilomeetrit ööpäevas.

Müüki minevate sõidukite hinnad algavad olenevalt sõiduki tüübist ja seisukorrast 2000 kroonist ja ulatuvad 150 000 kroonini. „Võimalike ostjatega peetaks otseläbirääkimisi juhul, kui peaks tekkima huvi osta määratud alghinnaga vähemalt 10 autot korraga. Näitena toon välja maasturid, mis võiksid sobida mõnele ettevõttele või seltsile,“ lisas Padar.

Eesti Post vahetab välja lähiaastatel kuni 90 sõidukit. Ettevõtte pikaajaline autode uuendamisplaan näeb ette sõiduki keskmise kasutusaja viimise viie aasta peale.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077