Autor: Mariliis Pinn • 2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrumaa teedekorraldust ähvardab suur auk  

Lõuna-Eesti teede hoiuga tegelevat Lõuna Teedekeskust ähvardab miljonitesse ulatuda võiv kahjunõue.

Kui keskkonnainspektsioon omal ajal Võrumaal Nogopalu karjääris tehtud ülekaevandamise eest kahju tõesti sisse nõuab, siis luuakse ka kummaline pretsedent: riigiasutus trahvib riigiasutust, kirjutas LõunaLeht.

Ajalehe teatel on keskkonnainspektsioon alustanud möödunud aasta septembrist kuues karjääris üle Eesti menetlust ja nõuab tagantjärele sisse loaga määratud piire ületades tekitatud keskkonnakahju ja saamata keskkonnatasusid – rikkumise korral viimast kümnekordselt. Omapärane on Võrumaa Nogopalu karjääri juhtum.

Nimelt kaevandas maanteeameti alluvusse kuulunud Kagu Teedevalitsus (KTV) aastatel 2004–2008 seal igal aastal rohkem kruusa kui lubatud ja kaevandamisel mindi ka lubatust sügavamale. Jaanuaris likvideeritud KTV järglaseks sai Lõuna Teedekeskus (LTK), kellele on keskkonnainspektsioon nüüd esitanud keskkonnakahju nõude.

„Jah, on,“ vastas LTK juht Kuno Männik LõunaLehe küsimusele, kas keskkonnainspektsioonilt on neile tõepoolest selline nõue esitatud.

„Me oleme teatavasti riigieelarveline asutus ja tegemist on suure summaga. Seda ei saa maksta nii, et midagi ei muutu,“ märkis Männik. „Kui tuleb ära maksta – ma ei arva, et see peaks nii minema –, siis kuskilt tuleb see raha leida.“

Kuna pahandus on sündinud Võrumaa karjääris, siis tähendaks kahjunõude rahuldamine Männiku sõnul tõenäoliselt seda, et raha tuleks maha võtta just Võru maakonna tee-eelarvest. Samas märkis ta, et kuni juhtumis pole lõplikku selgust, on tegu vaid teoretiseerimisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077